Демонстранти в Индия хвърляха днес камъни срещу полицаи и подпалиха

...
Демонстранти в Индия хвърляха днес камъни срещу полицаи и подпалиха
Коментари Харесай

Индийци опожаряват влакове в знак на протест срещу правилата за влизане в казарма


Демонстранти в Индия хвърляха през днешния ден камъни против служители на реда и подпалиха влакови композиции по време на продължаващи втори ден митинги против измененията в разпоредбите за набиране на военнослужещи, оповестява Българска телеграфна агенция.

По-рано тази седмица държавното управление на премиера Нарендра Моди разгласи промяна в процедурата за попълване на редиците на 1,38-милионните въоръжени сили. Предвижда се наемане на повече хора на четиригодишни контракти за понижаване на междинната възраст на бойците. Освен това се понижава до 23 години оптималната възраст за встъпване в армията. Но претендентите да минат под пагон упорстват да служат по-дълго от четири години, а опозиционни партии и някои членове на ръководещата партия " Бхаратия Джаната " на Моди споделят, че новата система ще докара до още по-голяма безработица, която така и така е висока.

Досега нисшите чинове в трите рода индийски въоръжени сили служеха нормално с контракти за период до 17 години.

Вчера полицията отблъскваше с предупредителни изстрели във въздуха тълпите в северния щат Хариана. Днес хората още веднъж се събраха на доста места, като в източния щат Бихар бяха опожарени влакове на минимум две гари и бе затруднено железопътното придвижване.

По данни на полицията в Бихар стачкуващи са блокирали придвижването на 10 места. Стотици хора са се събрали през днешния ден и в южния град Секундерабад, като хвърлят камъни по служители на реда - знак, че митингите се популяризират. Там полицията е задържала над 100 индивида, уточни Ройтерс.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР