Демокрацията в САЩ е хронично болна и оставя следа от

...
Демокрацията в САЩ е хронично болна и оставя следа от
Коментари Харесай

Според доклад на МВнР в Пекин: Американската демокрацията е хронично болна

Демокрацията в Съединени американски щати е хронично болна и оставя „ диря от безпорядък и бедствия “ в чужбина. Такова умозаключение се съдържа в отчет на китайското Външно министерство за положението на демокрацията в Съединени американски щати през 2022 година, оповестен през днешния ден.

Според оценката на ведомството във вътрешен проект Съединени американски щати са измъчвани от голям брой съществени проблеми, измежду които мощно поляризирани политически борби, кавги с политически дарения, ограничавания върху свободата на словото, политизиран Върховен съд.

В отчета се цитира изследване на Института за обществена политика в Калифорния, съгласно което 62% от американците считат, че страната им се движи в неверна посока, а 52% са недоволни от актуалното положение на демокрацията.

Във външнополитически проект отчетът установи, че Съединени американски щати „ употребяват претекста на демокрацията, с цел да потискат други страни и да обслужват личния си дневен ред “, в това число обвинявайки Китай за произхода на COVID-19, „ разпалването на пламъците “ на войната в Украйна и изостряне на напрежението посредством поддръжка на Тайван.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР