Демокрацията спира развитието, държавата би могла да се управлява на

...
Демокрацията спира развитието, държавата би могла да се управлява на
Коментари Харесай

Максим Бехар: Управляващите водят комуникацията си по безобразен начин

Демокрацията стопира развиването, страната би могла да се ръководи на правилото на корпорацията – ръб на шефовете и изпълнителен шеф. Бордът се избира мажоритарно от „ акционерите “ – всички хора. Ако изпълнителният шеф не се оправя, си отпътува незабавно, без избори. Тогава партиите сами ще изчезнат, те пречат – всичко в света се трансформира, единствено партийните системи са безконечни, това не е естествено. Анализът е на ПР специалистът Максим Бехар във видео изявление за „ Студио Банкеръ “.

Вижте цялото изявление с Максим Бехар тук:

В изявлението Максим Бехар сподели още:

Един министър председател би трябвало по различен метод да насочва своите послания. Не може пари да се раздават по този начин. Това е противоположното на модерното ръководство, за което приказваме. Управляващите водят по възмутителен метод своята връзка. В България има доста млади и интелигентни хора, които биха управлявали страната незабавно с визия за бъдещето. Ще се случи напълно скоро.

Пострада ли бизнесът, животът ни ще се промени радикално. И това ще се случи. Затова даже в заглавието на книгата „ Пет минути до на следващия ден “ насочвам предизвестието, че имаме разполагаем пет минути, с цел да реагираме на измененията. Ако тези 4-5 милиарда хора на планетата и тези 7 млн. в България не намерим излаз по какъв начин да живеем оттук насетне, по какъв начин да печелим и да се променяме, животът ни ще стане доста сложен.

Само допреди 15-20 година авторитетни бяха телевизионните водещи, политиците, спортистите, лицата от шоубизнеса. Тоест лицата от ТВ екрана и заглавията на вестниците. Сега на обществото въздействат хора от сациалните медии, които имат обсег по-голям от всяка телевизия. И хората са комплицирани на кого да имат вяра. Много скоро ще се събудим и ще си зададем въпроса: кого избираме да ни ръководи?

Ако можеше да си купиш „ Шпигел “ или „ Льо Монд “, те нямаше да се споделят по този начин.

Някои модерни водачи наподобяват като карикатури. Съвсем наскоро живеехме във времето на Тачър, Кол, Митеран, Рейгън – все визионери. Докато пишех книгата открих простичката разлика сред управител и водач. А тя е, че мениджърът ръководи, а водачът направлява. Бизнесът също търси своите визионери.

В гигантският поток от информация мъчно можем да преценим кое е значимо и кое не и изключително кое е истина и кое лъжа. Фалшивите вести основават великански безпорядък в целия информативен поток. Ситуацията с корона вируса блестящо демонстрира това.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР