Демокрацията не е в опасност. Тя е в опасност при

...
Демокрацията не е в опасност. Тя е в опасност при
Коментари Харесай

Цветан Цветанов: Демокрацията е в опасност, когато се реализират политики „на тъмно“ при служебен кабинет

„ Демокрацията не е в заплаха. Тя е в заплаха при длъжностен кабинет, когато се осъществят политики „ на мрачно “, когато еднолично се ръководи, в лицето на президента, при съставянето на служебно държавно управление “, разяснява във връзка изказване на Румен Радев ръководителят на парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов, който в Народното събрание съставлява великотърновския район. Цветанов бе посетител в студиото на Българската национална телевизия, където разяснява настоящи тематики.

„ В момента имаме парламент, имаме съпротива, парламентарно болшинство. Имаме устойчиво държавно управление, стопански и финансови параметри, които ни отреждат до водещите страни в Европейски Съюз, имаме най-ниската безработица. Страната ни направи чудесно председателство, има външна легитимация, получаваме доверие от Европа и света.

Протести и автошествия в цялата страна против цените на горивата

Самият факт, че министър председателят е цененият фактор за стабилността в района и признанието, което получава - това нервира президента Радев “, сподели още Цветанов.

„ Когато приказваме за бистрота, дано напомним по какъв начин бяха извършени акциите през всички години за президент и за парламент “, прикани ръководителят на най-голямата парламентарна група.

По документите на Сметната палата най-непрозрачната акция, водена в България е финансирана с дарения от обществено слаби, напомни Цветан Цветанов и уточни, че Румен Радев е единственият президент, който не е идвал в българския парламент, с цел да направи своето послание. Цветанов съобщи още, че това са координирани дейности с Българска социалистическа партия, а президентът не може да излезе от тази сянка.

Той знае, че доста хора, взели участие в неговата акция би трябвало да дадат смислени пояснения какво са правили през годините – дали не са взели участие в това да се демонтира демокрацията “, сподели още Цветанов.

„ Спомням си интервала, в който имаше служебно държавно управление и какви бяха дефицитите в събираемостта и в секторните политики. Сега можем да кажем, че имаме стопански напредък от 4 %, в бюджета, който се гледа в Народно събрание, над 5 милиарда лева повече ще са разноските, без да се усилва дефицитът.

Което значи, че няма да се заплаща за това ръководство от идващите генерации. Това, което вършим е и да понижим държавния дълг – 23-22%, а в края на мандата да бъде 17%. Това е една стабилизация на страната “, безапелационен бе Цветанов в отговор на въпрос за предварителни избори,

В ГЕРБ има задоволително опитни хора, които са разпознаваеми, както в България по този начин и в Европа, сподели Цветан Цветанов във връзка бъдещите европейски избори и въпросът кой ще води листата.

„ Евродепутатите имат осведомителни офиси, те вършат действителни срещи и осъществят действителни политики по места. Трябва да бъдем европейци, а не антиевропейци, по тази причина ще стартираме цивилен разговор „ Европа – нашият дом “, добави Цветанов.

По думите на Цветан Цветанов, за тези 29 години, откогато падна тоталитарният режим, страната ни изгуби доста време. Но ГЕРБ и политиката на държавните управления на Бойко Борисов бяха тези, които способстваха страната да извърши задължения, поети от всички политици от началото на прехода, които не можаха да се осъществят - като разкриването на досиетата на някогашната Държавна сигурност.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР