Демократизацията на един пазар би трябвало винаги да е положителна

...
Демократизацията на един пазар би трябвало винаги да е положителна
Коментари Харесай

Epic Games Store засяга по негативен начин дигиталните продажби на PC игри

Демократизацията на един пазар би трябвало постоянно да е позитивна смяна за развиването му. Но от време на време това, което би трябвало да се случи е надалеч от действителността. И от неотдавна изнесен отчет на световна компания за прогностика и разбор, разширението на пазара на цифрова дистрибуция на PC игри с влизането на Epic Games, единствено е потърпевш. Именно по подобен метод разчита цифрите Мат Пискатела от NPD Group.

Компанията, за която Пискатела работи изнася неотдавна изследване за положението на пазара на видеоигри за предходната година, от който излиза наяве, че въпреки и в общи рамки да бележи растеж, то цифровите продажби се свиват.

Пискатела е на мнение, че точно появяването на Epic Games Store е провинен за по-слабите разноски, които потребителите вършат тук. През предходната година растежът в продажбите на видеоигри като цяло бележи един здравословен растеж от два %, а продажбата на цифрово наличие пада. За Пискатела, повода за това е че двете водещи платформи за дистрибуция на игрово наличие към този момент не смятат за приоритет обогатяването на потребителското прекарване и понижаване на пазарните несъгласия.

Когато през 2018, Epic Games анонсира появяването на цифровия си магазин, студиото заявява като цели пред себе си увеличение на конкуренцията в бранша и нововъведенията. Самият Тим Суини, изпълнителен шеф на студиото, съобщи, че тактиката пред тях е да нарушат статуквото и да принудят Steam да промени някои от закостенелите си практики и да стартира да дава по-голям дял на разработчиците от продажбата на техните игри. Именно с тази цел, Epic започнаха с надалеч по-великодушно предложение към упоменатите разработчици (Valve взема от разработчиците едвам 12%, до момента в който Steam си заделя 30%). Друга тактичност да преборят монопола на Valve са ексклузивите – краткотрайни или непрекъснати. И несъмнено безплатните седмични игри, на които може да се радваме. Всичко това води до триумф. Наскоро беше оповестена информация от страна на Epic Games, че единствено за една година, приходите на магазина са в размер на $680 милиона, а записаните неповторими акаунта – 108 000 000. И несъмнено, не би трябвало да се упреква само Тим Суини и компания за обстановката, обрисувана от Пискатела. Дълги години Steam оставаше централно място за цифрово разпространяване на PC игри. Но в последните години няколко огромни издатели взеха решение да изоставен Valve и тяхната платформа за сметка на свои лични магазини: Ubisoft, EA и Rockstar са най-явните образци за обстановката. Добавете към това наличието и на по-нишови места, като да речем GreenMan Gaming и GOG, и може да разберете какъв брой фрагментиран е в действителност този пазар

„ Голямата война на фронта на цифрова дистрибуция на 2019 не облагодетелства по никакъв метод разходването на средства за PC наличие. Приоритетите за обогатяването на потребителското прекарване и избор и минимизиране на объркването бяха подценени напълно през 2019, допринасяйки за по-ниското потребителско харчене за PC наличие “, гласи обобщението на Пискатела.

Пам Фърдинанд от GameRant има своя позиция по въпроса, която звучи не по-малко свястно. И искрено казано, персонално на мен ми се коства по-състоятелна от теорията на Пискатела.

„ Планът на Epic да разбият полу-монопола на Steam на пазара на PC игри и да основат една здравословна конкуренция не се извърши. Изглежда, че вместо това, геймърите са избрали да играят игрите си на конзоли или просто да купуват по-малко игри. Друго пояснение може да се крие в това, че от ден на ден игри са непрекъснато онлайн, непрекъснато биват обновявани и на процедура в никакъв случай не завършват. Може би хората не харчат толкоз пари за игри, тъй като са прекомерно заети да играят Destiny 2, Fallout 76, Overwatch и Fortnite “, заключава Фърдинанд.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР