Демократите в САЩ подкрепиха преговорите за ядрено разоръжаване, но не

...
Демократите в САЩ подкрепиха преговорите за ядрено разоръжаване, но не
Коментари Харесай

Демократите безпощадни към Тръмп: Изравни ни с КНДР и пренебрегна Запада за истинския си приятел Ким

Демократите в Съединени американски щати поддържаха договарянията за нуклеарно разоръжаване, само че не икономисаха рецензиите си по адрес на президента Доналд Тръмп, осведоми БиБиСи.

Лидерът на демократите Нанси Пелоси написа в известие, че " ние почитаме всички съществени и действителни дипломатически старания за реализиране " на режим за неразпространение на нуклеарни оръжия.

Но тя разкритикува Тръмп, отбелязвайки, че " явно президентът направи отстъпки на Ким Чен-ун в подмяна на мъгляви обещания, които не водят до явен и изчерпателен път " към тази цел.

" В бързината си да реализира съглашение президентът Тръмп издигна КНДР до равнището на Съединени американски щати, до момента в който в това време резервира статуквото на режима ", добавя Пелоси.

Политикът акцентира, че подценената от президента експертиза на Държавния департамент и презрението му към съдружниците на Съединени американски щати, демонстрирано на срещата на Г-7, пречат за реализиране на дълготраен и постоянен мир.

Крис Мърфи от Демократическата партия предизвести в " Туитър, че диалозите вършат законни на международната сцена лагерите, обществените изтезания и планувания апетит в КНДР.

" Съединени американски щати дадоха една от най-големите разменни монети на договарянията - военните учения ", продължи той.

Демократът акцентира, че в предишното КНДР е пренебрегвала обещанията си да изостави нуклеарните оръжия.

" За по-малко от седмица президентът Тръмп прекатурна с главата надолу нашите връзки със западния свят и разви, както наподобява, същинско другарство с един от най-жестоките деспоти на планетата. " Америка първа " подкопава полезностите и ползите ни ", написа в " Туитър " Брайън Шатц.

Републиканецът Марко Рубио е песимистичен във връзка с Ким Чен-ун. Рубио, който беше срещу нормализирането на връзките с Куба при Барак Обама, упрекна тези, които подлагаха на критика срещата на върха в Сингапур в " двойни стандарти ", защото те поддържаха политиката на Обама към Куба.

" Те нападат Тръмп, че ни води към война, в този момент те нападат, че прекомерно бързо се движи към мир ", добави той.

" Аз също съм смутен от всичко това, което ще излезе със Северна Корея ", сподели още той.

Лидерът на болшинството в Сената Мич Макконъл счита, че срещата в Сингапур е огромна крачка, само че " очите ни ще останат необятно отворени ".

Лидерът на малцинството в Сената Чък Шумър изрази в известие, че е " доста угрижен ", защото са нужни дейности, а не просто фотоси. Той акцентира, че няма детайлности в подписаното съглашение.

" За страдание в документа липсват детайлности. Тревожно е, доста е обезпокоително, че това взаимно известие е толкоз неразбираемо ", посочи той.

Според него Тръмп неправилно е сложил на едно равнище " законните " взаимни военни учения сред Съединени американски щати и Южна Корея от една страна и от друга - " противозаконните " нуклеарни тествания в КНДР. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР