Демократите в комисията за разузнаването на Камарата на представителите на

...
Демократите в комисията за разузнаването на Камарата на представителите на
Коментари Харесай

Демократите в САЩ: Ще разследваме реакцията на Тръмп за убийството на Хашоги

Демократите в комисията за разузнаването на Камарата на представителите на Съединени американски щати ще проучат отговора на президента Тръмп на убийството на саудитския публицист Джамал Хашоги като част от следствие на връзките сред Съединени американски щати и Саудитска Арабия, съобщи идващият ръководител на комисията Адам Шиф, представен от Ройтерс и Българска телеграфна агенция.

Шиф сега е най-високопоставеният представител на демократите в тази комисия и най-вероятно ще я оглави от януари, когато стартира работа новият състав на долната камара на Конгреса, в която партията му завоюва болшинство на изборите от 6 ноември.

Комисията ще проверява оценката на американското разузнаване на убийството на Хашоги, войната в Йемен, стабилността на саудитското кралско семейство и отношението на Рияд към вътрешнополитическите критици и медиите му, сподели Шиф за в. "Вашингтон пост ".

Тръмп отхвърли оценката на Централно разузнавателно управление на САЩ, че убийството на Хашоги е осъществено по директна заповед на саудитския принц престолонаследник Мохамед бин Салман, който е фактическият властник на Саудитска Арабия.

Шиф съобщи, че комисията ще изследва данните на Централно разузнавателно управление на САЩ, както и дали персоналните финансови връзки на Тръмп със саудитците са повлияли на реакцията му на случая като президент.

"Ако задграничните вложения във компании на Тръмп въздействат на политиката на Съединени американски щати по метод, който е в прорез с ползите ни, ние би трябвало да го знаем ", сподели Шиф.

Тръмп пази благосклонната си позиция към Саудитска Арабия с американските оръжейни покупко-продажби с Рияд и тактиката на Съединени американски щати към Иран.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР