Демократите провеждат първични избори днес в щата Южна Каролина, предадоха

...
Демократите провеждат първични избори днес в щата Южна Каролина, предадоха
Коментари Харесай

Първичните избори в Южна Каролина - първи тест за Байдън

Демократите организират първоначални избори през днешния ден в щата Южна Каролина, предадоха международните организации, представени от Българска телеграфна агенция.

Вотът се възприема като първи тест за президента Джо Байдън, който ще покаже дали демократът, борещ се за преизбиране, ще притегли цветнокожия електорат в този щат, а след това и в цялата страна.

Почти е несъмнено, че Байдън ще завоюва този първи избор в конкуренцията за кандидат-президентската номинация на Демократическата партия. Изборите се създават в избухлив подтекст в Близкия изток, ден откакто Съединени американски щати нанесоха удари по иранските елитни сили и проирански групи в Ирак и Сирия в отговор на удара с дрон, при който в Йордания починаха трима американски военнослужещи.

Интересът към вота в Южна Каролина произтича от това каква ще бъде изборната интензивност. Афроамериканският електорат към този момент разреши на Байдън са избави акцията си на първичните избори в този чат преди четири години, преди да го изпрати в Белия дом. Но в случай че в този момент афроамериканците не гласоподават, това ще е мотив за безпокойствие за демократите.

Президентът Байдън има двама противници на първичните избори в Южна Каролина. Това са депутатът от Минесота Дийн Филипс, правоприемник на богата компания за сладоледи, и Мариан Уилямсън, създател на бестселъри, отдадени на личностното развиване.

Няколко наскорошни допитвания демонстрираха, че поддръжката на афроамериканския електорат за Байдън отслабва измежду младите, които считат, че по време на първия му президентски мандат гласът им не е бил задоволително чут. Самият Байдън съобщи, че възприема вота в Южна Каролина като тест за себе си и на два пъти посети този щат от началото на годината.

Резултатите от първичните избори се чакат след 19 ч. локално време и ще покажат дали тактиката на Байдън е проработила, а точно в нея той слага акцент върху опасността за демокрацията, която съставлява републиканският му противник, милиардерът Доналд Тръмп.

Според допитване на " Ню Йорк таймс / Сиена " от ноември 71 % от афроамериканските гласоподаватели в 6 основни щата поддържат Байдън против 91 % на изборите преди четири години. Допитването демонстрира, че 22 % % от афроамериканските гласоподаватели в тези 6 щата биха дали своят вот в този момент за Тръмп на президентските избори на 5 ноември.

Първичните избори на републиканците в Южна Каролина се чака от своя страна да бъдат по-зрелищни от тези на демократите. На тях Тръмп ще се опита да нанесе съдбовен удар на някогашната губернаторка на този щат и някогашна непрекъсната представителка в Организация на обединените нации Ники Хейли. Този избор ще се създаде обаче на 24 февруари.

Що се касае до противниците на Байдън в Южна Каролина, от тях Мариан Уилямсън се опита да се бори за кандидат-президентската номинация на републиканците преди четири години и получи 0 %. Но това не стопира в този момент 71-годишната писателка, пробила на литературния пазар през 1992 година с книгата си " Завръщане към любовта ", трансформирала се в същински бестселър. Следват още десетина книги и постоянно присъединяване в телевизионни стратегии. Уилямсън слага в центъра на акцията си " любовта " и преди четири години тя упрекна Тръмп, че експлоатира страховете на американците за политически цели, до момента в който единствено любовта може да постави завършек на тези страхове. После Уилямсън се опита да се показа като обществено гуру и да показа една по-конкретна стратегия - всеобща здравна застраховка, безвъзмездни университети и въвеждане на отпуск по бащинство. За Байдън тя споделя, че му е признателна, че е поставил завършек на ръководството на Тръмп преди четири години, само че добавя, че не го счита за претендента в най-хубава позиция да се изправи против всичко, което " републиканците ще хвърлят в този момент в лицето на демократите ".

Що се касае до другия противник на Байдън - Дийн Филипс, който е конгресмен на 55 години и е един от най-богатите депутати, той самичък финансира огромна част от акцията си, фокусирана значително върху възрастта на Байдън. Филипс споделя, че Байдън би трябвало да съобщи щафетата, тъй като скоро ще бъде невероятно за него да извършва добре отговорностите си. Кампанията на Филипс обаче по този начин и не поражда възторг.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР