Демократите отхвърлиха предложението на президента на САЩ Доналд Тръмп за

...
Демократите отхвърлиха предложението на президента на САЩ Доналд Тръмп за
Коментари Харесай

Отхвърлиха предложението на Тръмп за финансиране на стената с Мексико

Демократите отхвърлиха предлагането на президента на Съединени американски щати Доналд Тръмп за финансиране на граничната стена с Мексико, откакто не съумяха да стигнат до съглашение с републиканците по тематиката за младите незаконни имигранти, които станаха известни като „ мечтателите “, съобщи организация Ройтерс.

Едва ден след края на рецесията с финансирането на американското държавно управление, водачът Демократическата партия в Сената Чък Шумър съобщи, че предлагането за финансиране на стената с Мексико е било изтеглено, поради неуспеха на Тръмп да поеме ангажимент по продължаването на програмата за отбрана от депортация на незаконните имигранти, пристигнали в Съединени американски щати като деца (Deferred Action for Childhood Arrivals, DACA), която двамата са разискали в петък.

„ Ще ни се наложи да стартираме начисто, без предлагането за стената “, съобщи Шумър пред кореспонденти.  

„ Плачещият Чък Шумър осъзнава изцяло, изключително след унизителното си проваляне, че в случай че няма Стена, няма DACA. Трябва да осигурим сигурност и сигурност, както и мощна войска за нашия популярен народ! “, написа Тръмп в Twitter.

Cryin’ Chuck Schumer fully understands, especially after his humiliating defeat, that if there is no Wall, there is no DACA. We must have safety and security, together with a strong Military, for our great people!

— Donald J. Trump (@realDonaldTrump) January 24, 2018

По време на своята предизборна акция през 2016 година Тръмп съобщи, че Мексико ще заплати разноските за построяването на стена по югозападната граница на Съединени американски щати, която да спре притока на противозаконни имигранти в страната.

От Мексико отхвърлиха концепцията, което принуди Доналд Тръмп да изиска финансиране от Конгреса. Според държавни оценки построяването на граничната стена ще коства повече от 21 милиарда $ на американските данъкоплатци.

Планът за построяването на стената притегли рецензии и от двете партии, чиито представители настояват, че има по-ефективни способи за граничен надзор. Предложението се трансформира в една от главните тематики в полемиката за имиграцията, която докара до забавянето на финансирането на няколко федерални организации и краткотрайно затваряне на държавното управление.  
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР