Демократите от правната комисия към Камарата на представителите (долната камара

...
Демократите от правната комисия към Камарата на представителите (долната камара
Коментари Харесай

Правната комисия към Конгреса на САЩ препоръча импийчмънт на Тръмп

Демократите от правната комисия към Камарата на представителите (долната камара на Конгреса на САЩ) утвърдиха двете обвинявания в процедурата по импийчмънт на президента Доналд Тръмп , с които той е упрекнат в корист с власт, като с това се дава зелена светлина за историческо гласоподаване в пленарната зала на Камарата на представителите през идната седмица, което е всичко друго, само че не и гаранция, че Тръмп ще бъде едвам третият президент, който ще бъде импийчнат (отстранен от власт) в американската история, оповестяват локалните медии.

Одобрените членове, които упрекват Тръмп в корист с власт и възпрепятстване на Конгреса в следствието му, бяха признати от комисията, спазвайки прецизно партийната линия , като 23-ма демократи гласоподаваха за изпращане на ограниченията за разискване и гласоподаване в пленарна зала, която се чака да ги утвърди идната седмица. Един демократ - Тед Лю от Калифорния, е отсъствал поради здравословни проблеми.

Междувременно всички членове на комисията от Републиканската партия се сплотиха и гласоподаваха срещу , аргументирайки се, че обвиняванията се основавали на незадоволително доказателства и че демократите, прокарващи бързо процедурата по импийчмънт, ще основат рисков казус за идващите години.
 Отлагат гласуването по импийчмънта на Тръмп от комисията в Конгреса
Отлагат гласуването по импийчмънта на Тръмп от комисията в Конгреса

Това решение възмути републиканците

Гласуването се организира два дни откакто комисията стартира спор по въпроса, а сутринта откакто демократите разгневиха републиканците, ненадейно отменяйки предстоящото гласоподаване, което щеше да се организира доста късно в четвъртък вечер или рано в петък сутринта.

" Това беше най-грубото нарушаване на доверието сред ръководител на комисия и почитан член, което мисля, че в миналото съм виждал ", акцентира най-високопоставеният член на комисията от Републиканската партия Дъг Колинс, който добави, че " нямаше полемика " за смяната на проектите.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР