Демократична България внесе проект за създаването на временна парламентарна комисия

...
Демократична България внесе проект за създаването на временна парламентарна комисия
Коментари Харесай

`Демократична България` предлага комисия за реформите в Конституцията |

" Демократична България " внесе план за основаването на краткотрайна парламентарна комисия за промени в Конституцията.

Това заяви ръководителят на ПГ на Демократична България Христо Иванов на брифинг след края на днешното пленарно съвещание.

Предвижда се в комисията да се разискват промени в главния закон, свързани с правата на жителите, върховенството на правото, независимостта и отчетността на правосъдната власт. Според на Демократична България в комисията би трябвало да членуват 14 народни представители - по двама от всяка парламентарна група. Тя би трябвало да заседава шест месеца и да организира обществени полемики с представители на институции, академичната общественост, адвокатурата и гражданските организации.

За тази самодейност. Тогава той изясни, че нуждата от правосъдна промяна е припозната от всички парламентарни групи. Тя обаче не би могла да се случи без промени в Конституцията и това е повода за основаването на комисията, която цели да бъде естрада за разискване на другите оферти. По думите му е доста значимо диалозите да продължат освен в съдружен формат, само че и с всички останали политически партии поради потребността от конституционно болшинство.

" Целта ни е да съберем нужното конституционно болшинство, с цел да можем най-сетне да създадем крачка напред. Много е значимо това да стане в този момент, преди избора на нов Висш съдебен съвет, тъй че неизбежните промени в структурата на Висш съдебен съвет да могат да влязат в действие преди да бъде определен новият състав ", посочи той.

Както предходната седмица, по този начин и днес Иванов удостовери уговорката си да потърси поддръжка от всички политически групи в Народно събрание. 

 също към този момент заяви, че работи по различно предложение за реформи в Конституцията. От ГЕРБ-СДС не престават да настояват, че ще поддържат самодейностите за промени в главния закон, само че единствено ако Бойко Рашков бъде отхвърлен от поста си в Министерство на вътрешните работи. Миналата седмица - който желае от ГЕРБ-СДС поддръжка за събирането конституционно болшинство, да се обърне към водача на партията Бойко Борисов в централата на ГЕРБ. От " Възраждане "  също на няколко пъти са коментирани нуждата от правосъдна промяна. 

По време на речта си във връзка встъпването в длъжност  отбеляза, че са нужни промени в Конституцията. По-рано президентът е съобщавал, че има подготвен план в тази посока.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР