„Демократична България“ внесе жалба в Централната избирателна комисия срещу отказа

...
„Демократична България“ внесе жалба в Централната избирателна комисия срещу отказа
Коментари Харесай

„Демократична България“ обжалва решението на РИК-Стара Загора

„ Демократична България “ внесе тъжба в Централната изборна комисия против отхвърли на РИК в Стара Загора да записва листата на партията за парламентарните избори на 14 ноември.

От РИК-Стара Загоря оповестиха, че са отказали регистрация, тъй като подадените документи не са подписани на ръка, а „ върху тях е сложена сигнатура, визуализираща електронно сключване на показаните бумаги “.

Според дясното обединяване има редица погрешни изказвания в акта на Районната изборна комисия, както и редица противозаконни дейности.

Те показват, че лидерът на листата Христо Иванов и Атанас Славов са дали всички нужни документи на книжен притежател и флаш памет в 16:15 ч. във вторник, 12 октомври или 45 минути преди приключването на крайния период.

„ В решението на РИК се твърди, че флаш паметта не е предоставена и е била донесена едвам в 18.02 ч. Тя е нужна, с цел да се откри достоверността на електронните подписи на пълномощното, подписано от съпредседателите на „ Демократична България “ Атанас Атанасов и Христо Иванов. Видеозаписът от съвещанието на комисията обаче демонстрира друго. Флаш паметта е отворена от члена на РИК Денчо Денев. В жалбата се прецизира, че това се е случило в наличието на различен член на РИК - Елица Сярова. Те са уверили двамата представители на „ Демократична България “, че са свалили от флаш паметта всички нужни документи. Денев е направил коментар, че електронният автограф на Атанас Атанасов е публикуван в качеството му на ръководител на ДСБ, а електронният автограф на Христо Иванов като физическо лице. Нищо такова обаче не се споделя в решението на РИК, с което отхвърля регистрация “, се показва в позицията на „ Демократична България “.

Освен това от „ Демократична България “ показват, че в РИК-Стара Загора не се съблюдават редица законови условия за боравене с електронен автограф.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР