„Демократична България“ ще вкара за гласуване решението за военна помощ

...
„Демократична България“ ще вкара за гласуване решението за военна помощ
Коментари Харесай

ДБ вкарва за гласуване предложението за оръжия на Украйна, надяват се на ГЕРБ и ДПС

„ Демократична България “ ще вкара за гласоподаване решението за военна помощ за Украйна в залата на Народното събрание, заяви Христо Иванов. Той добавя, че е нуждата от съдружен съвет преди този момент е отпаднала, защото „ Продължаваме промяната “ и „ ИТН “ са трансформирали позициите си.

„ Всяка политическа мощ ще би трябвало да заеме позиция с „ да “ и „ не “, уточни още Иванов в изявление пред БНР.

До момента в Народното събрание са импортирани три оферти за сходно решение – на Демократична България, на ГЕРБ и едно на „ Продължаваме промяната “, в което става въпрос за филантропична, финансова и техническа помощ. Само в документа от „ Демократична България “ категорично е посочено, че става въпрос за военна помощ.

„ Заявките на ГЕРБ и Движение за права и свободи и позицията, която заеха Има Такъв Народ в последната обява на водача им в обществените мрежи, приказват за това, че има опция тази версия да мине при гласоподаване в зала “, сподели Иванов.

В изявлението съпредседателят на Демократична България удостовери, че партията ще изпрати собствен представител на визитата в Киев по-късно през седмицата. Иванов напомни, че от партията имат поредна позиция за войната в Украйна и по какъв начин би трябвало да наподобява българският народен интерес. „ България има директен прагматичен интерес Украйна да успее да отблъсне съветската експанзия “, сподели Иванов.

„ Руската експанзия е предизвикателство против целия интернационален ред, тя е експанзия и против ползите на България. Не става въпрос за морални апели, макар че и това го има, само че съответен, действителен, прагматичен български народен интерес - да бъде предпазен интернационалния като ред на правила, а не като ред на силата “, сподели той.

Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР