Демократична България ще призове Продължаваме Промяната за по-сериозни усилия за

...
Демократична България ще призове Продължаваме Промяната за по-сериозни усилия за
Коментари Харесай

Иванов: Приканваме ПП за малко по-сериозен разговор за втория мандат

„ Демократична България ” ще призове „ Продължаваме Промяната ” за по-сериозни старания за осъществяване на втория мандат, разяснява в Народно събрание ръководителя на ПГ на Демократична България Христо Иванов по отношение на вероятността за постоянно държавно управление.

Той беше безапелационен, че за групировката му не е алтернатива поддръжка на кабинет с първия мандат на ГЕРБ.

„ Смятаме, че би трябвало да се положат по-сериозни старания вторият мандат да бъде осъществен като опция. Ще приканим „ Продължаваме Промяната ” за малко по-задълбочен и сериозен диалог. Защото съгласно нас това е реалистичният сюжет - в случай че въобще е допустимо да се излъчи държавно управление, да стане с втория мандат. Вторият мандат е на Политическа партия, в реда на нещата е те да анонсират по какъв начин си показват формулата, ние можем да участваме в разискване, добави Иванов. 

Демократична България биха оценявали всяка една формула от позиция на техните критерии и до каква степен подобен кабинет може да осъществя съществени конституционни промени, отговори той на въпрос каква би била позицията им, в случай че ГЕРБ поддържат втория мандат. „ Дяволът ще е в детайлите ”, акцентира политикът.

Иванов посочи, че третият мандат към този момент не е обсъждан в органите на Демократична България, само че предизвести, че при него ще има доста сериозен риск от повтаряне на формулата „ Беров ” - един мандатоносител, неразбираемо кой стои зад кабинета, кой действително носи отговорност. „ Когато разсъждаваме върху третия мандат, би трябвало да сме доста чувствителни по тази тематика ”, предизвести съпредседателят на „ Демократична България ”. 

За окончателната присъда за някогашния кмет на „ Младост ” Десислава Иванчева сподели, че решенията на Върховен касационен съд не се разясняват, те се извършват. „ Очевидно е, че съдът се произнесе и това е последната точка по този проблем ”, добави Иванов.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР