„Демократична България” ще поиска президентът да наложи вето върху промените

...
„Демократична България” ще поиска президентът да наложи вето върху промените
Коментари Харесай

Славов: Демократична България ще поиска от президента вето над промените в Изборния кодекс

„ Демократична България” ще изиска президентът да наложи несъгласие върху измененията в Изборния кодекс.

Това разгласи пред NOVA NEWS Атанас Славов от Демократична България.

Причините за сходно искане са доста, акцентира депутатът.

„ Начинът, по който беше признат този кодекс, цялата бъркотия в гласуването на текстовете, внасяне на напълно нови текстове сред двете гласувания. Имаме подозрение, че може да се стигне до противоконституционност на някои текстове”, сподели Славов.

Според него машинният избор на практика изчезва.

„ Машини ще има, само че те няма да пресмятат резултатите, няма да има протокол от машинното гласоподаване. Броените изрезки стават бюлетини от машинно гласоподаване. Превръщаме машините в скъпоструващи принтери. Близо 70-80 милиона са дадени за машини, с цел да бъдат принтери”, разяснява Славов.

„ Не можем да позволим следващ парламент да отиде в небитието. Взаимодействие по съответни тематики дали може да премине към съдружно взаимоотношение – това е политически въпрос, който ще бъде решаван от нашата коалиция и органите вътре”, изясни депутатът.

„ Правителство без Демократична България не може да тласне страната към модернизиране и интеграция в съюзите. По въпросът дали би трябвало това да се случва с ГЕРБ – нашите органи имаха съвещание. В „ Да, България” изрично беше подложен въпросът. Резултатът беше 5 гласа „ за” това да се беседва с ГЕРБ за първия мандат, и 55 гласа – да не се”, сподели Славов.

От Демократична България не виждали опция за поддръжка на първия мандат.

„ Ако приказваме за присъединяване на Демократична България в държавно управление, това може да стане с първия или втория мандат. Разбира се не знаем при кого би отишъл третият”, сподели Славов.

Много дребна била и вероятността Демократична България да бъде в съдружно ръководство с Българска социалистическа партия.

„ С Политическа партия имаме стабилно партньорство. Възможно е да има и разлики. Бяхме сюрпризирани от неувереното гласоподаване на Политическа партия по тематиката за новите 8 самолета F-16. Дотук множеството борби, които сме имали, са били общи”, сподели Славов.

Ветото на Нидерландия било предстоящо, разяснява още депутатът.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР