Демократична България ще подкрепи Никола Минчев от Продължаваме Промяната за

...
Демократична България ще подкрепи Никола Минчев от Продължаваме Промяната за
Коментари Харесай

Демократична България ще подкрепи Никола Минчев за председател на новия парламент

" Демократична България " ще поддържа Никола Минчев от " Продължаваме Промяната " за ръководител на 48-ото Народно заседание. Това разгласи пред публицисти съпредседателят на " Демократична България " (ДБ) Христо Иванов след съвещание на парламентарната група.

Иванов заяви, че за поста заместник-председател на Народното събрание от Демократична България ще предложат ген. Атанас Атанасов.

Христо Иванов ще е ръководител на парламентарната група на Демократична България и в 48-ото Народно събрание.

Той разяснява, че поддръжката за Никола Минчев е разумна и от позиция на положителната работа, която са имали с него в 47-ото Народно събрание и идейната им непосредственост с " Продължаваме Промяната ".

В тази обстановка, в която няма явно болшинство, ние считаме, че това е най-чистият политически сигнал, който можем да дадем на нашите гласоподаватели, съобщи Иванов.

На въпрос какво счита за издигането на четирима претенденти за ръководители на Народното събрание, Христо Иванов разяснява, че са решили да не издигат собствен претендент, с цел да не внасят в допълнение разделяне. За страдание, ние разделянето го виждаме и по доста по-важни тематики и невъзможността да се образува болшинство, установи той.

По думите му партиите не могат да преодолят разликите си и да образуват болшинства, а с цел да има огромни национални задания и кардинално държание, те би трябвало да преживеят катарзиси - да забележим дали това ще се получи.

Ако ГЕРБ желаят поддръжката на " Демократична България " (ДБ), би трябвало да се мине през момента на истината с основния прокурор, ние от това няма да отстъпим, съобщи още Христо Иванов.

Той открои три целта, от които ще зависи възможната парламентарна поддръжка на Демократична България за едно или друго болшинство. Трите целта са сигурност, правда и напредък.

Когато приказваме за правда, имаме поради правосъдна промяна, конституционна промяна на статута на основния прокурор и смяна на правосъдната власт. Когато приказваме за сигурност, имаме поради цялостната рационализация на българската защита и всичко това, обвързвано с енергетика, служби, което ние назоваваме депутинизация и като приказваме за напредък, имаме поради политики, ориентирани не просто към преразпределяне на инфлационен запас, а да се подтиква напредък на стопанската система, разяснява Иванов.

Той съобщи, че ГЕРБ са изпуснали времето да поемат сходни задължения. Въпросът не е нещата просто да се кажат, въпросът е ние да имаме доверие, че те ще бъдат осъществени. От тази позиция, не виждам по какъв начин ние бихме могли да подкрепим ръководство с първия мандат на ГЕРБ. ГЕРБ нищо не споделят във връзка с правосъдната промяна. Слушам ги по какъв начин не престават да се вършат на неразбрали, че тази тематика е фундаментална за нас и желаят да си приказваме за други неща, по други мотиви, уточни той.

Той заяви, че Демократична България ще внесе проекторешение, което да даде рамка на цялата политика във връзка с сигурността, в това число даването на военнотехническа помощ за Украйна. Според съпредседателя на Демократична България има риск, в случай че този парламент не успее да излъчи държавно управление, идващото служебно държавно управление на президента Радев да продължи да упражнява много нападателно пълномощия във връзка с сигурността.

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в !  

 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР