Демократична България ще подкрепи кандидата на Продължаваме промяната Андрей Гюров

...
Демократична България ще подкрепи кандидата на Продължаваме промяната Андрей Гюров
Коментари Харесай

Христо Иванов, ДБ: Подкремяме Андрей Гюров за управител на БНБ

" Демократична България " ще поддържа претендента на " Продължаваме промяната " Андрей Гюров за гуверньор на Българска народна банка.

Това разгласи в коридорите на Народното събрание съпредседателят на обединението Христо Иванов, заяви БНР.

Парламентарната група на „ Демократична България “ единомислещо ще поддържа оферти кандидатурата на „ Продължаваме промяната “ Андрей Гюров за нов шеф на Българската национална банка, бяха точните думи на Христо Иванов.

Христо Иванов съобщи, че не са правили пресмятания дали Андрей Гюров ще събере нужния брой гласове в пленарната зала, както и че няма решение по какъв начин ще се гласоподава за претендента на „ ИТН “ Любомир Каримански.

Решението е взето, откакто депутатите от групата изслушали Гюров и Любомир Каримански от Има Такъв Народ в бюджетната комисия.

Така кандидатът на Политическа партия има зад себе си 83 депутатски гласа - толкоз са народните представители от ИНТ и Демократична България.

Христо Иванов разяснява и тематиката за новите Ф-16.

" Най-скъпото е да не се вземат решения в тази обстановка ", съобщи той.

" Не мога да разясня цени. Президентът е водач, бил е началник на Военновъздушни сили, доста по-добре схваща от мен тази материя. Аз знам, че най-скъпото е да не се вземат решения в тази обстановка. Няма нов контракт за F-16. Ние считаме, че тези договаряния би трябвало да продължат, да се търсят оптимални разновидности. Но не можем да си позволим да не влагаме във въоръжените сили ", добави Иванов.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР