“Демократична България ще направи конкретни предложения за подобряване на проектозакона

...
“Демократична България ще направи конкретни предложения за подобряване на проектозакона
Коментари Харесай

Атанас Славов: Ще направим предложения за подобряване на проектозакона за противодействие на корупцията


“Демократична България ” ще направи съответни оферти за възстановяване на проектозакона за противопоставяне на корупцията. Но главните рамки на законопроекта няма да бъдат изменени. Това съобщи националният представител от “Демократична България ” Атанас Славов в ефира на БНР като добави, че на първо четене са признати главните рамки, по които ще се развива законопроектът.

Славов, който е и заместник-председател на правната комисия в Народното събрание, сподели още, че “Демократична България ” ще направи предложение по отношение на производството за спор на ползи, обвързваните лица и цялостното одобрение на тази част от законопроекта.

Това са корекции, свързани с изчистване на избрани алинеи останали от в този момент настоящия закон, съобщи националният представител.

“Новите позиции на Има Такъв Народ за рамката на антикорупционния закон значително се дължат на тяхното включване като парламентарна група в съдружните договаряния “, уточни още Славов.

Депутатът разяснява и опцията министърът на вътрешните работи Бойко Рашков да стане ръководител на КПКОНПИ като напомни, че това е спортна процедура и най-вероятно ще има и други претенденти. 

“В тази спортна процедура ще се преценяват професионалните качества на претендентите. Нека да се организира процедурата и да изберем най-хубавия експерт за тази функционалност ”, добави той.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР