Демократична България ще бъде гарант за това, че следващият шеф

...
Демократична България ще бъде гарант за това, че следващият шеф
Коментари Харесай

Атанасов: Ако Бойко Рашков е свързан с ДС, няма да е шеф на КПКОНПИ с нашите гласове

" Демократична България " ще бъде поръчител за това, че идващият началник на КПКОПНИ няма да бъде обвързван с някогашната Държавна сигурност, тъй като измежду излъчените претенденти, в случай че има обвързван с Държавна сигурност, ние няма да го подкрепим, добави ген. Атанас Атанасов.

От " Демократична България " окачествиха като спекулации изказванията, че са дали своят вот за това, лица с принадлежност към Държавна сигурност да вземат участие в процедурата за избор на началник на КПКОНПИ. Причина е гласуването в зала, при което с гласовете на Демократична България беше отхвърлено предлагането на ГЕРБ принадлежали към Държавна сигурност да не заемат този пост.

Според Демократична България, решение на Конституционния съд номер 2 от 1999 година не разрешава ограничавания за заемане на длъжности на база принадлежност към Държавна сигурност и лицето може единствено да бъде оповестено. Обявиха, че нямат собствен претендент за КПКОНПИ и че в случай че излизе принадлежността на Рашков, той няма да бъде определен с техните гласове.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР