Демократична България се противопостави на предложението на лидера на БСП

...
Демократична България се противопостави на предложението на лидера на БСП
Коментари Харесай

Христо Иванов: Заради неравноправни отношения стигнахме дотук с Русия -

" Демократична България " се опълчи на предлагането на водача на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова

Съпредседателят на " Демократична България " Христо Иванов съобщи, че с предлагането си Нинова в действителност предлага България да одобри настояванията на руската страна. Според него идеята НС да приеме този  само ще сътвори по-голям проблем. 

" Смятаме, че това е извънредно нездравословно за България, каквото и да мислите за решението, което е взето. Ние стигнахме до тази обстановка поради очевидно или неявно " капитоманство "  в връзките с Русия ", сподели той от трибуната на Народно събрание.

Той акцентира, че дълги години България води неравноправни връзки с Руската федерация, която употребява разнообразни средства за въздействие, с цел да постанова своята воля и да показва, че България е в нейния периметър на влияние.

Христо Иванов подсети, че съгласно Виенската спогодба всяка страна има право едностранно, без да дава пояснения, да оцени дали наличието на определeно количество дипломати е риск за националната ѝ сигурност. 

Съпредседателят на Демократична България е безапелационен, че решението 70 дипломатически лица от Русия да бъдат изгонени е вярно.

" Да използваме оттук нататък това като обръщение към Руската федерация. Ако желаеме да развиваме връзки, това би трябвало да става посредством равноправни връзки ", съобщи Христо Иванов. 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР