Демократична България съобщиха, че са получили информация за авария във

...
Демократична България съобщиха, че са получили информация за авария във
Коментари Харесай

ДБ заговори за крита авария във ВЕЦ “Цанков камък“, служебното министерство нарече това манипулация

" Демократична България " оповестиха, че са получили информация за повреда във водноелектрическата централа " Цанков камък ". По думите на депутата Йордан Иванов централата не работи от средата на октомври.
Прочетете още
" Във Водноелектрическа централа " Цанков камък " от 13 до 15 октомври е имало повреда и е прекратена работата му. Тази централа е в средата на каскада Въча. На каскада Момина Клисура пък има закъснение от рехабилитация ", сподели той.

Аварията е затруднила работата на още две водни централи - " Тешел " и " Девин ", сподели още Йордан Иванов и попита за какво министърът на енергетиката крие тази информация.

" В страната има толкоз неработещи Водноелектрическа централа, колкото един блок на Козлодуй. Важно е какво е положението на българската енергетика. Призоваваме министъра на енергетиката да отговори за какво се крие за тази повреда и какви са вредите по " Цанков камък ", сподели Атанас Атанасов.

Вчера министърът на енергетиката сподели, че държавните предприятия изнемогват, добави Владислав Панев.

" В интервал, в който енергийната сигурност би трябвало да бъде приоритет, единствено преди дни завърши плановият ремонт на 6-и блок АЕЦ " Козлодуй " и часове по-късно той излезе от употреба ", уточни той.

Малко по-късно от министерството на енергетиката дадоха ексклузивен брифинг, в който дефинираха изказването на Демократична България като манипулативно. Зам.-министърът на енергетиката Еленко Божков съобщи, че няма риск за енергийната сигурност на страната.

Изключването на 85 мегата по никакъв метод не въздейства на естественото ползване на електрическа сила в страната, сподели още той.  „ Информации за такива повреди в мощности над 50 мегавата получавам аз, неотложно от диспечерите. Когато не въздействат на системата и на потреблението, не се оповестяват, няма за какво да бъдат съобщавани, съобщи зам.-министърът в отговор на въпрос за какво се крие в загадка повредата 15 дни “, добави Божков.

„ Мога да дам образец за изключване в 22 ч в четвъртък на 200 мегавата в Топлоелектрическа централа " Бобов дол ", което също не е обявено, тъй като не влие на системата, а камо ли за изключване на 85 мегавата “, съобщи още зам.-министърът и повтори, че информацията на политиците е манипулативна и не оказва помощ.

80% било евентуално ремонтът във Водноелектрическа централа " Цанков камък " да завърши на 17 ноември.

По мотив повредата, той споделя, че се е откъснала  долната част на оборудване, заради неприятно осъществяване, и паднала на дъното на напорния тръбопровод. 

 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР