Демократична България са внесли в деловодството на парламента предложение за

...
Демократична България са внесли в деловодството на парламента предложение за
Коментари Харесай

ДБ предлагат решение на казуса с КЕВР

" Демократична България " са внесли в деловодството на Народното събрание предложение за смяна на Закона за енергетиката. Целта - да се реши казусът с блокирането на работата на институцията откакто Конституционния съд разгласи за противоконституционен.

" За да не предизвикаме рецесия поради това, че няма ръководител на КЕВР, внесохме предложение, което, апропо може да мине през Народното събрание за няколко дни, в случай че депутатите имат положително предпочитание това да се случи, което гласи членовете на КЕВР да могат да избират между тях ръководител, когато няма настоящ подобен " , показа законодателната самодейност на " градската десница " националният представител Ивайло Мирчев.

И уточни - в случай че предлагането на Демократична България бъде признато, това щяло да избави България от рецесията и непредвидимостта от това след разпускането на Народното събрание да няма настоящ началник на енергийния регулатор. " Ако няма ръководител на КЕВР, това значи евентуално големи загуби за страната, това би трябвало да е ясно. Трябва да се работи държавнически, а не да се преследват тяснопартийни ползи. "

Мирчев отхвърли да разяснява и тълкуванията на някои специалисти, че откакто Конституционен съд е оповестил избора на Станислав Тодоров за незабележим , следва на позицията да се върне някогашния началник на КЕВР Иван Иванов. " Иван Иванов заявява обществено, че не желае да е ръководител на КЕВР. За нас този въпрос е завършил. "

Демократична България са говорили за поддръжка на концепцията си включително и с опозицията, разбра се още от думите на депутата. Към този миг обаче не са били давани ясни индикации дали законопроекта ще бъде подсилен или не. Предстои концепцията да бъде разисквана на енергийна комисия.
 От КЕВР зоват политиците по-скоро да им изберат ръководител
От КЕВР зоват политиците по-скоро да им изберат ръководител

Без началник КЕВР няма да завърши инспекциите на ВиК операторите и Годишния отчет и Сравнителен разбор на ВиК сектора
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР