Демократична България разпространи своя позиция, в която обявява, че ще

...
Демократична България разпространи своя позиция, в която обявява, че ще
Коментари Харесай

ДБ внася прект за решение за изпращане на военна помощ за Украйна

" Демократична България " популяризира своя позиция, в която афишира, че ще внесе план за решение за изпращане на военно-техническа помощ за Украйна незабавно след свикването на Народното събрание. 

„ Категорично настояваме президентът Румен Радев да не заема еднолично и зад тила на обществеността позиции по основни за евроатлантическата принадлежност и достолепие на страната въпроси “, показват от обединяването, представени от " Топ вести ".

„ Остро осъждаме решението му да бъде единственият държавен глава от Централна и Източна Европа, който отхвърли да се причисли към президентите на Румъния, Полша, Чехия, Словакия, Естония, Латвия, Литва, Северна Македония и Черна гора, подписали на 2 октомври декларация против незаконната анексия от Русия на територии на суверенна Украйна. Нещо повече, българският президент укри този собствен акт и едвам след това разгласи претекстовете си за него.

Отказът да постави подписа си под взаимния документ дружно с водачите на 9 страни от Централна и Източна Европа е в действителност отвод България да изрази цялостната, в това число военна, поддръжка за Украйна, отвод да жигосах и изиска съд за закононарушенията на агресора, отвод да поддържа суверенитета и териториалната целокупност на Украйна.

Българският президент би трябвало да разбере, че няма легитимност самичък да се произнася по стратегически за България избори и да слага под подозрение нейната евроатлантическа ориентировка. Настояваме президентът да свика Консултативния съвет за национална сигурност с законното политическо посланичество на обединенията от новоизбраното 48-о Народно заседание в него и той да разиска рамката на позициите на българската страна по всички въпроси, свързани с войната против Украйна и политиката на Кремъл към Европейски Съюз и НАТО. Окончателната дума по нея има само Народното събрание “, показват още от „ Демократична България “.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР