“Демократична България призовава президента Румен Радев, ако мандатът на “Продължаваме

...
“Демократична България призовава президента Румен Радев, ако мандатът на “Продължаваме
Коментари Харесай

“Демократична България” поиска третия мандат

“Демократична България ” приканва президента Румен Радев, в случай че мандатът на “Продължаваме смяната ” за сформиране на държавно управление се окаже несполучлив, да организира още един кръг съвещания за държавно управление с третия мандат, откакто ГЕРБ изрично съобщи, че ще върне втория. “Демократична България ” заявява също, че е подготвена да постави всички старания за реализирането на третия мандат, в случай че той бъде връчен на нея. Това бяха главните послания на водачите на коалиция “Демократична България ” Христо Иванов, Атанас Атанасов и Владсислав Панев, който дадоха брифинг в Народното събрание в петък в 10,30 ч.

Христо Иванов съобщи, че най-хубавият вид е в оставащите часове от периода за първия мандат в 17 ч в петък да се положат оптималния старания той да бъде осъществен. Принципната позиция на Демократична България е, че най-удачно е държавно управление с първия мандат. “Интересите на страната са да има ръководство. Защото идващият интервал от една година ще бъде основен за оправянето с поредност от рецесии и за завършването на интеграцията на България в Европейски Съюз и НАТО. Това е интервалът, в който можем да създадем решителна крачка към Еврозоната, към Шенген, да приключим правосъдната промяна и да решим проблемите, свързани с Плана за възобновяване и резистентност, рестарта на българската стопанска система и излизането на траектория на резистентен напредък ”, сподели ръководителят на парламентарната група на Демократична България. И предизвести, че в случай че изпуснем този времеви интервал и вместо да се фокусираме върху намирането на решения, хвърлим  страната в още един кръг от съвещания и политическа неопределеност, това може да повлия извънредно отрицателно на бъдещето ти. 

“Призоваваме президентът да организира нов кръг съвещания с всички политически сили в Народното събрание, с цел да може да откри коя има способността посредством разговор да може да сформира държавно управление ”, сподели съпредседателят на Демократична България Атанас Атанасов.

“Финансовите знаци на световните пазари демонстрират, че светът се насочва към световна криза. Тя ще се окаже изключително тежка за главните ни търговски сътрудници, което значи спад на износа и на работните места в България. В идните месеци ни е нужно мощно водачество, което да ни изведе от рецесията. В идващите месеци ще се взема решение кои страни ще завоюват от рецесията и кои ще изгубят. Ние сме длъжни да сме на страната на печелившите ”, съобщи съпредседателят на “Зелено придвижване ” Владислав Панев.

Запитан за държанието на Демократична България, в случай че третият мандат бъде връчен на Българска социалистическа партия, Христо Иванов отговори, че органите на обединението ще вземат съответното решение.

“Всички реалистични шансове за лъчение на ръководство, което да продължи упованието за промени, би трябвало да бъдат взети съществено. Не можем да си позволим да затваряме порти. Ако президентът реши по този начин, доста деликатно ще разгледаме тази опция ”, сподели Иванов. 
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР