“Демократична България” преследва една и съща цел от самото си

...
“Демократична България” преследва една и съща цел от самото си
Коментари Харесай

Димитров: Изпращането на Пеевски в конституционната комисия не беше правилен ход от страна на ДПС

“Демократична България” преследва една и съща цел от самото си основаване и ще търси единодушие за конституционна промяна с всички парламентарно показани политически сили, тъй като точно по този начин се вземат решение проблемите и безконтролността. Това съобщи националният представител от “Продължаваме смяната - Демократична България” Мартин Димитров и акцентира, че обединяването ще направи всичко допустимо измененията в Конституцията на България да ѝ обезпечат нов публичен контракт и пиедестал.
“Съдебната промяна, която “Демократична България” доста от дълго време предлага, допуска на всекиму своето. Разговорът с всички парламентарни групи е единственият вероятен метод. Ние не можем да кажем на дадена група: “Пратете ни тези хора, тъй като единствено тях харесваме”. Това, че Движение за права и свободи изпратиха Делян Пеевски в конституционната комисия не беше верен ход и по тази причина гласувахме “против” и “въздържал се”, посочи Димитров.
Депутатът съобщи още, че невижданото ръководство на служебното държавно управление на Румен Радев е изправило България пред голям риск задълбочаващата се политическа рецесия да се трансформира в институционална. Според Димитров единствената опция е таман основаването на постоянно държавно управление. Той акцентира, че Народното събрание към този момент приема закони по закъснелия План за възобновяване и резистентност и взема решение част от бюджетните проблеми, удължавайки бюджета.
“Заедно с сътрудниците от “Продължаваме промяната” подхващаме доста деликатен метод, с цел да бюджетният недостиг да бъде до 3% и тази, и идната година. Това е безспорната и сигурна гаранция на българските жители, че пенсионерите ще си получават пенсиите, ще има вложения, страната ще се развива добре и ще заплаща заплатите, които зависят от нея”, заключи Димитров.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР