Демократична България“ предлага законопроект, който би намалил цените на горивата

...
Демократична България“ предлага законопроект, който би намалил цените на горивата
Коментари Харесай

„Демократична България“ с идея как да се свалят цените на горивата

„ Демократична България “ предлага законопроект, който би понижил цените на горивата поради повишение на конкуренцията. Това разгласи депутатът от обединяването Мартин Димитров. Новите текстове предвиждат всеки, който има склад с горива, да заявява пред митниците до 19 часа всеки ден свободните пазарни потенциали. На идващия ден сутринта митниците пък да оповестяват тези данни.

Мартин Димитров уточни, че така ще се покачат прозрачността, конкуренцията и вноса, което ще докара до спад на цените. Депутатът съобщи, че към този момент под законопроекта има над 120 подписа от национални представители от разнообразни парламентарни групи и изрази вяра, че има късмет той да се одобри.

Като други стъпки за поевтиняване на горивата от Демократична България посочват смяна на състава на Комисията за защита на конкуренцията, промяна на представителя на страната в „ Лукойл “ и основаване на комисия в Народното събрание, която да ревизира работата на бургаската рафинерия.

По рано денем по тематиката горива приказваха и от ГЕРБ. Делян Добрев от партията попита защо те се създават от на ниска цена съветски нефт, а се продават, като да са направени от безценен американски. Според него това покачва цените с 1 лева на литър, от което се събират над 10 млн. лева дневно. От ГЕРБ се оплакаха, че Народното събрание към момента не е дал своя вот тяхното предложение да се сътвори комисия, която да ревизира образуването на цените на горивата.

От Демократична България посъветваха сътрудниците си от ГЕРБ да насочат въпроса си към Комисия за защита на конкуренцията, където изпратят всички данни, които имат, предаде „ Дневник “.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР