Демократична България предлага комунистическите символи да се премахнат от публичните

...
Демократична България предлага комунистическите символи да се премахнат от публичните
Коментари Харесай

ДБ: Да се премахнат всички комунистически символи от публични места

" Демократична България " предлага комунистическите знаци да се отстранен от обществените места. Върху паметниците, които не могат да бъдат преместени незабавно, следва да бъде написано, че са " свързани с комунистическия режим, довел до национална злополука ".

По-рано през днешния ден Мартин Димитров и група народни представители от Демократична България са внесли законопроект за изменение и допълнение на Закона за оповестяване на комунистическия режим в България за незаконен.

Предложените от тях промени на процедура задължават държавните органи и локалната администрация да отстранен от обществените места знаците от интервала на комунистическия режим в България от 9 септември 1944 година до 10 ноември 1989 година, или такива в негова прослава. Това се отнася до лозунги, надписи, знаци, фотоси и всевъзможни други обекти.

Министерството на културата следва да дефинира културен институт, на който въпросните организации, териториални звена, органи на локално самоуправление и локална администрация могат да дават творби на изкуството - статуи фотоси и други, пресъздаващи идеологията на комунистическия режим в България.

Законопроектът не разрешава слагането на знаци " погрешно пресъздаващи или възхваляващи активността и историята на комунистически организации " на обществени места. Когато съществуващите знаци или творби на изкуството са монументи, чието пренасяне не може да бъде осъществено неотложно, или съставляват паметник-костница, на тях се слагат указателни табели със следния текст:
" Комунистическият режим в България от 9 септември 1944 година до 10 ноември 1989 година, довел страната до национална катастофа, и активността на Българската комунистическа партия са оповестени за незаконни със закон, признат от 38-ото Народно заседание. "

При нарушавания на разпоредбите и непоставяне на табела съответният регионален шеф следва неотложно да в профил паметниците.

Символи или творби на изкуството, свързани с комунизма, би трябвало наложително да показват незаконния темперамент на режима, написа още в плана на Демократична България.

За нарушавания на наредбите на длъжностните лица се постанова санкция в размер от 500 лв. до 3000 лв.. За всяко последващо нарушаване санкцията става двойна, излиза наяве от заключителните разпореждания на текста.

 
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР