Демократична България повдигна тази тема от първия ден на войната.

...
Демократична България повдигна тази тема от първия ден на войната.
Коментари Харесай

Атанас Славов: В Украйна се извършват военни престъпления

" Демократична България " повдигна тази тематика от първия ден на войната. От първия ден на войната посредством специалисти и народни представители поставихме въпроса за военната помощ. Още в декларацията от 24 февруари искахме да се добави такова искане ", това съобщи Атанас Славов, народен представител от " Демократична България " във връзка вчерашните апели на партията да се изпрати оръжие в Украйна от българска страна.

По думите му от групировката не са спирали да водят този вид диалози с съдружните сътрудници.

" Нашата декларация включва съвещания за приемане на решение на Народно събрание. Този план е направен и е изпратен на съдружните сътрудници ", акцентира той.

" Мисля, че през този един месец всички видяхме какво се случва в Украйна. Там се правят военни закононарушения. Ние не можем да останем безучастни. В случая помощ за нападнатия да отблъсне офанзивата на агресора е в действителност помощ за възобновяване на мира. Това не е включване във войната ", безапелационен беше депутатът от Демократична България.

Той акцентира, че всики партии от Народното събрание ще вземат участие в сходен диалог за оказване на военна помощ, като се изключи " Възраждане ", които по думите му имат безапелационна позиция по въпроса.

И добави, че сходни диалози би трябвало да се водят от премиера.

Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР