Демократична България поиска оставка на депутатите от Народното събрание и

...
Демократична България поиска оставка на депутатите от Народното събрание и
Коментари Харесай

Демократична България поиска разпускане на парламента и нови избори

" Демократична България " изиска оставка на депутатите от Народното събрание и нови избори поради ескалиращото напрежение в страната.

Ето какво пишат:

" ДО
ПРЕДСЕДАТЕЛЯ НА Народно събрание
Г-ЖА ЦВЕТА КАРАЯНЧЕВА

ДО
ПГ НА Политическа партия ГЕРБ
ПГ “БСП ЗА БЪЛГАРИЯ ”
ПГ “ДВИЖЕНИЕ ЗА ПРАВА И СВОБОДИ ”
ПГ “ОБЕДИНЕНИ ПАТРИОТИ ”
ПГ “ВОЛЯ – БЪЛГАРСКИТЕ РОДОЛЮБЦИ
НАРОДНИТЕ ПРЕДСТАВИТЕЛИ, НЕЧЛЕНУВАЩИ В ПГ

Госпожи и господа народни представители,

Призоваваме Ви, дружно и поотделно, да си подадете оставките и дано гласоподавателите оценят Вашата активност и Вашето безучастие на едни скорошни избори.

Непосредственото ни съображение е позорното събитие, че през вчерашния ден, при  чуването на отчета на основния прокурор Гешев в пленарна зала, нито един от Вас не е направил изявление или сложил въпрос. 

Не се е намерил нито един от Вас да постави…

… въпроса за двойния стандарт в работата на прокуратурата, която обществено разтерзава и унижава едни, а за други основният прокурор намерено показва, че няма да бъдат пипнати; 

…въпроса за незаконното издание на материали от специфични разследващи средства; 

…въпроса за практическото анулиране на презумпцията за невиновност; 

…въпроса за превръщането на профилираните прокуратури в бухалки и на мярката за неотклонение задържане под стража – в инструмент за репресия;

…въпроса за непрекъснатата вербална експанзия от страна на Гешев против неговите критици, против адвокатурата, против неугодните му медии и неправителствени организации, против български партии;

…въпроса за подлагането на частната благосъстоятелност и пазарната стопанска система на все по-голяма опасност, в това число желанията на прокуратурата да провежда някакъв агитационен линч против приватизацията, при все това отминалостта от дълго време е изтекла;

…въпроса за откритото обслужване на Пеевски и неговите медии;

…въпроса за невъзможността Гешев да бъде разследван и за трупащите се учредения това да се случи; за присъединяване му в срещи с премиера Борисов, на които са били планувани “удари ” против политически съперници и бизнес фигури;

…въпроса за връзките му с Пепи Еврото;

…въпроса за тоталното прекъсване на осъществяването на рекомендациите на Европейската комисия за промяна на прокуратурата. 

В правна комисия единствените въпроси, които са му били сложени са за европейската прокуратура (К. Зарков) и битовата престъпност (Я. Нотев). Едва ли можеше да се измисли нещо по-беззъбо!

Това Ваше срамно безмълвие е единствено последното от дълга поредност сходни дейности. По същия метод Вие обслужвахте всеки каприз на Цацаров, участвахте в назначението на най-безгръбначния Висш правосъден съвет, гласувахте като пощенски кутии намерено репресивно и изключително законодателство по поръчка на основния прокурор. Вие не смеете да изпълнявате пълномощията си за постоянно чуване на основния прокурор в Народното събрание. 

И естествено, към този момент имате нова поръчка: занижаване на доказателствения стандарт за ангажиране на наказателната отговорност на българските жители и то – в пъти, както излиза наяве от калкулациите на Гешев. Нямаме подозрение, че Вие бихте дали своят вот сходни текстове със същата гузна безропотност, въпреки и да знаете, че това отваря вратата за още повече принуда, в това число и против някои от Вас самите.

С всичко това, Вие превърнахте българския парламент в съизвършител в ескалиращата рецесия на правовия ред в страната и в свличането ѝ към един все по-репресивен режим. Вашата малодушна капитулация подменя парламентарната с прокурорска република. 

Вие сте не просто непотребни и безсмислени, вие сте все по-опасни.

Позор за вас! 

Оставка!

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html.

Прочети тук - Защо e добре да рекламирате бизнеса си с ПР изявления в уеб страницата Petel.bg

" Ако се отнеме свободата на словото, тогава тъпите и безмълвни могат да бъдат водени като овце на кръвопролитие . " Джордж Вашингтон

Призоваваме властта да не основава ненужно напрежение и да не нарушава главните полезности, върху които се крепи Европейски Съюз.

Личните свободи, като ценене на персоналния живот, независимост на мисълта, на изразяването на мнение и на информация, са предпазени с Хартата на главните права на Европейски Съюз.

Неспазването на тези правила подкопава устоите и разяжда като недоброкачествен израстък ДНК-то на съюза. Води до напрежение в обществото ни.

Свободата на Словото е предпазена и обезпечена от Основния закон, на който се крепи цяла България - Конституцията.

Призоваваме за съблюдаване на предписанията и ограниченията, само че посредством осъзнатост, а не посредством упорито всяване на суматоха и боязън.

Пазете възрастните и хронично болните хора.

Нечистоплътно и рисково е потреблението на страха на хората за трупане на политически рейтинг.

Информирайте се от достоверни източници!

Не вярвайте на организация "Една Жена Каза ". Търсете първоизточника извора на информацията в непознатите медии! Не вярвайте на всеки преводен материал без да видите оригинала. Не вярвайте на всеки материал в непознатите медии.

Те постоянно търсят сензации и драматизъм, тъй като, за разлика от множеството медии в България, се намират в действителна пазарна конкурентна среда и тематиката "Ковид 19 " им носи преимущество над останалите, посещаемост, гледаемост, тираж и пари. Доверете се на разсъдъка си, а не на страстите и страха си. Преценете дали материалът търси пазарноориентирана сензационност, дали обслужва политически ползи или желае да ви осведоми въз основата на научни експертни данни и числа.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР