Демократична България поиска незабавното отстраняване на служебния министър на енергетиката

...
Демократична България поиска незабавното отстраняване на служебния министър на енергетиката
Коментари Харесай

„Демократична България” поиска оставката на Росен Христов, поведението му било унижение

„ Демократична България ” изиска незабавното премахване на служебния министър на енергетиката Росен Христов, написаха на формалната си страница от Демократична България.

Поводът - цялостният неуспех в ръководството на газовата рецесия, опита България още веднъж да се сложи според от „ Газпром ” и режима на Путин, посредством възобновяване на договарянията и отхвърли на към този момент контрактуваните 6 танкера с полутечен газ.

От Демократична България цитират и думите на Христов в изявлението, оповестено в „ Капитал ”, че „ има политическо решение в Русия „ Газпром ” да не работи с нас ”.

Според „ Демократична България ” неизпълнението от страна на „ Газпром ” на контракта за доставка на газ за България е политически стимулирано. „ Непрекъснато акцентираме обстоятелството, че „ Газпром ” е геополитическо оръжие на Путин, с което се пробва да шантажира Европа поради позицията ѝ за войната в Украйна.

„ Поведението на служебното държавно управление и в частност на енергийния министър е оскърбление за България. То опонира на националния интерес и още един път демонстрира зависимостите на служебния кабинет от Русия. Резултата от опитите да бъде върнат „ Газпром ” в листата с снабдители на газ ще върне България в орбитата на Путин и неговата зона на въздействие в миг, в който страната ни би трябвало да бъде още по-силен и безапелационен бранител на евроатлантическите полезности ”, акцентират в известието Демократична България.

Те упорстват държавното управление незабавно да създаде проект за компенсиране на семействата и бизнеса, като строго се таргетират съгласно степента на претърпени директни вреди за бизнеса и явен аршин за енергийна беднотия за семействата.

„ Да се основат ясни тласъци за прекосяване към различен тип гориво, там където е допустимо за в допълнение понижаване на зависимостта ни от природния газ.

„ Демократична България ” декларира още, че служебното държавно управление би трябвало да се концентрира върху незабавно довеждане докрай на газовата връзка с Гърция. Правителството било длъжно в името на българските жители да предприеме дейности по действителна диверсификация на газовите доставки и подсигуряване на наближаващия отоплителен сезон ”, пишат от партията в умозаключение.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР