Демократична България“ отново подчерта, че няма да подкрепи първия мандат

...
Демократична България“ отново подчерта, че няма да подкрепи първия мандат
Коментари Харесай

Иванов: Трябват усилия да има правителство на реформите, а не на реванша

„ Демократична България “ още веднъж акцентира, че няма да поддържа първия мандат на ГЕРБ за сформиране на държавно управление. Съпредседателят на „ Демократична България “ Христо Иванов разяснява пред публицисти след консултациите с президента, че сериозният диалог би бил върху формула, препоръчана от „ Продължаваме промяната “ с втория мандат.

" Очевидно е, че избори през март са доста по-добри, в сравнение с избори през февруари или януари, само че би трябвало да се положат старания да има държавно управление, което може да бъде на промените, а не държавно управление на реванша ", разяснява Иванов.

" Не виждам нищо явно какво ще с случи с третия мандат и дано не бързаме пред вятъра. Ще разясняваме вероятни връзки по третия мандат, когато пристигна времето. Да забележим какво ще се случи с първия мандат, дали ГЕРБ ще образува коалиция на реванша още тогава, да забележим дали с втория мандат може да се сформира ръководство на промените ", уточни той.

По-рано президентът Румен Радев отправикритики към „ Демократична България “ за разоръжаването на армията и разграничителните линии в Народното събрание.По време на консултациите за сформиране на държавно управление президентът съобщи, че следи със угриженост протичащото се в Народното събрание, като му се коства, че това, което чакат българите отива в посока на повишаване на борба и начертаване на нови разграничителни линии.

„ Като боен съм извънредно сериозен към вашите апели да се разоръжи армията преди да сме доставили нова техника. На какви оперативни проекти почива тази ваша концепция, тук ще помоля за съответни числа “, съобщи Радев.

От своя страна съпредседателят на „ Демокртична България “ Христо Иванов съобщи, че не разполагат с съответни числа и посочи, че задачата им е била изпълнителната власт да получи политическа поддръжка за даване на помощ за Украйна. „ Никога не сме претендирали да споделяме тъкмо какви въоръжения, по какъв начин и по кое време “, акцентира Иванов.

По отношение на съставянето на държавно управление, той разяснява, че това ще бъде мъчно, тъй като ще са нужни не по-малко от 3 партии, с цел да се реализира болшинство.

Припомняме, че Народното събрание реши България да изпраща оръжия на Украйна. Със 175 от гласовете на ГЕРБ, „ Продължаваме промяната “, Движение за права и свободи, „ Демократична България “ и „ Български напредък “, решението бе подкрепено. „ Против “ се оповестиха от Българска социалистическа партия и „ Възраждане “. По време на гласуванията от левицата издигнаха листове с надпис „ Не на оръжията! Мир “.

Решението разбуни духовете измежду българския народ и в обществените мрежи се изляха хиляди спорни мнения. Една част от потребителите с екстаз одобриха самодейността, а другите осъдиха решението под предлог, че същото ще вкара България във война.
Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР