Демократична България осъжда остро днешните, поредни агресивни действия на путинова

...
Демократична България осъжда остро днешните, поредни агресивни действия на путинова
Коментари Харесай

Демократична България изразява солидарност с правителството и народа на Полша

Демократична България осъжда остро днешните, следващи нападателни дейности на путинова Русия против Украйна и нейната цивилна инфраструктура, достигнали и до българския съдружник в Европейски Съюз и НАТО, Република Полша.

Считаме, че двете ракети достигнали полска територия са следващото доказателство за незаконните дейности на Русия и на Владимир Путин, също по този начин експанзията против Полша слага още веднъж под мощен и непредвидим риск сигурността в цяла Източна Европа и демонстрира желанието за дестабилизация от страна на Кремъл.

Демократична България показва взаимност с държавното управление и народа на Република Полша. Ясно разбираме директната опасност за Полша и за страните от района, членки на груповата система за сигурност на НАТО. Изразяваме своята угриженост за дейностите на ескалация от съветската страна и призоваваме за неотложно прекъсване на огъня в цяла Украйна. Призоваваме съветската страна да се отдръпна от окупираните територии на Украйна и да не заплашва с дейностите си системата за сигурност в Източна Европа.

Призоваваме българското държавно управление, българския президент и българските политически партии, дружно с нас от Демократична България, да изразят взаимност с Полша и полския народ. Полша е непосредствен съдружник в Европейски Съюз и НАТО, със мощни политически и стопански връзки с България. Нападението против нея е нахлуване против интернационалния ред и полезностите в които има вяра цяла Обединена Европа, част от която сме и ние. България следва да заеме позиция на взаимност и съпричастност с Полша, противоположното е поддръжка за съветската експанзия.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР