Демократична България не може да подкрепи правителство с мандат на

...
Демократична България не може да подкрепи правителство с мандат на
Коментари Харесай

Ивайло Мирчев видя изход с втория мандат и определи следващи избори като много вредни

" Демократична България " не може да поддържа държавно управление с мандат на ГЕРБ, по тази причина оттук насетне на ход са " Продължаваме промяната " с втория мандат. Това разяснява в предаването " Панорама " депутатът от " Демократична България " Ивайло Мирчев във връзка с съставянето на държавно болшинство.

Той сподели, че от обединяването са песимисти, че третият мандат " изобщо може да роди обикновено ръководство на страната " и сподели, че нови избори ще бъдат " доста нездравословни " за България.

" Казахме това и в предходния парламент, казахме на ГЕРБ, че може да смъкват държавното управление, само че нямат проект за ръководство. Може да завоюват изборите, само че нямат сътрудници. А те нямат сътрудници, тъй като отхвърлят да поемат отговорност за корупционния модел ", съобщи Мирчев.

По думите му ГЕРБ е имала благоприятни условия да поддържа политики във връзка с правосъдната промяна, промяната на Висшия правосъден съвет и промяната на Гешев, само че това не се е случило в предходния парламент.

Той показа и за " огромната изненада " от смяната на позицията на Българска социалистическа партия във връзка с еврото.

" Само преди три месеца на срещите в Министерството на финансите всички бяхме с ясната увереност, че ние на 1 януари 2024 година одобряваме еврото. И всички наши старания бяха ориентирани в тази тенденция. Сега виждаме, че това се е трансформирало ", сподели депутатът от " Демократична България ".

Мирчев разяснява и предлагането на Демократична България за изпращане на оръжие за Украйна, като обвърза тематиката с тази за превъоръжаването на българската войска. Според него тя се е трансформирала в " музей на руското въоръжение " и това би трябвало да се промени.

" България и политическият хайлайф са длъжници на българската войска, тъй като за 30 година никакви стъпки не са подхванати в това отношение и получим подмяна западни аналози. Трябва да променим това и в този момент имаме тази опция. Имаме късмет да създадем това, като дадем на Украйна руско въоръжение и получим западни аналози ", добави той.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР