Демократична България не искат редовен кабинет, искат да отидем на

...
Демократична България не искат редовен кабинет, искат да отидем на
Коментари Харесай

Нинова: ДБ се скриха, утре очакваме ИТН

" Демократична България " не желаят постоянен кабинет, желаят да отидем на избори. Отказват среща за актуализиране на бюджет и диалози. Не желаят да стартираме смяната на модела, за който хиляди жители стояха по улиците и желаеха тази смяна. Това сподели водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова на ексклузивен брифинг от Народното събрание след отхвърли на Демократична България да се явят на диалози.

" Може би, най-лошото е, че с отхвърли си да дойдат на среща, отхвърлят да приказваме за актуализация на бюджета. Рискуват да оставим пенсионерите без актуализиране на пенсиите, медиците без помощи, стопанската система също. Решенията и отговорността са техни ", изясни още тя.

" Утре продължаваме диалозите с Има Такъв Народ. От тяхното решение зависи по какъв начин ще продължим. Свикваме общ конгрес на Българска социалистическа партия в четвъртък. За нас беше разумно най-малко Демократична България да имат смелостта да кажат пред нас и пред вас за какво няма да поддържат. Скриха се. Тези диалози са за гласност и бистрота. Утре Има Такъв Народ са поканени. Очакваме ги. Не можем да се откажем по средата на пътя ", сподели още тя.

" Важна е програмата, по която да работи кабинетът. Това, което Демократична България желаеха да се прави, ще се прави. Има конкретика за преструктуриране на Висш съдебен съвет, ограничение на основния прокурор и така нататък

Има всичко, тъй че това не е опрощение. Демократична България провалиха договарянията с Има Такъв Народ, тъй като Има Такъв Народ им предложиха съответни правила. Няма причина два пъти да вършим една и съща неточност. Ако търсят опрощение, да го търсят в друго, само че аргументът, че няма имена за министри не работи. Ние ги каним да предложат и министри. Ние сме отворени за диалог ", изясни Нинова.

Според нея няма потребност от тактики, а от политики.

" Идва здравна рецесия, идва икономическа рецесия. От сектора споделиха, че би трябвало да има кабинет. Хората са небогати. Каква по-стабилна тактика би трябвало, в случай че имаш разсъдък и държание. Или отиваме на избори в тази рецесия в България или демонстрираме мъдрост и вършим постоянен кабинет. Фактите са това. Необходим е разсъдък ", съобщи водачът на Българска социалистическа партия.

Тя изрично заключи, че в случай че с Има Такъв Народ съумеят да се спогодят, " Демократична България " сами ще ги потърсят за диалози.

Бел.ред.
2 509 864 българи обявиха на, че депутатите би трябвало да се избират на мажоритарни избори в два тура, само че политическия хайлайф и неговите кукловоди не разрешават това да се случи, а в техните медии тематиката е табу.

Легитимни ли са за Вас определените по-късно парламенти?
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР