Демократична България настоява Народното събрание да приеме политическа рамка за

...
Демократична България настоява Народното събрание да приеме политическа рамка за
Коментари Харесай

Демократична България са загрижени за сблъсъка Русия-Украйна

" Демократична България " упорства Народното събрание да одобри политическа рамка за присъединяване на български делегации в идните срещи на върха на НАТО и във формат Б9, срещата на върха на самодейността " Три морета " в София и поемането на председателството на Процеса на срещите на министрите на защитата в Югоизточна Европа. Това разгласи депутатът Велизар Шаламанов в декларация от парламентарната естрада.

Той уточни, че е допустимо Народното събрание да не е настоящ и в интервала май-юли без решение на Народното събрание и без мандат да има присъединяване на български делегации с новоизбрани министри или министри от служебно държавно управление.

" В идните две-три седмици е значимо Народното събрание да одобри ясна политическа рамка за присъединяване на българските делегации, водени от президента, в тези значими събития ", съобщи още Шаламанов.

" В средата на юни се организира среща на върха на НАТО, която ще одобри мандат за актуализация или разработване на нова стратегическа идея на НАТО до 2030 година ", означи той.

И подсети, че през май следва присъединяване на президента на среща на върха във формат Б9 - това са страните от източния фланг на НАТО, от Естония до България, в Букурещ, а през юли е срещата на върха по самодейността " Три морета " в София, която се ръководи и семейства от България.

По думите му, това постанова ясна рамка на Народното събрание за присъединяване в тези процеси, каквато сега отсъства.

Шаламанов означи, че още не са основани парламентарните комисии по външна политика и по защита. Затова от " Демократична България " ще проведат съвещания с шефове в Министерство на външните работи, Министерството на защитата и с посланика ни в НАТО и ще предложат решение на Народното събрание.

От ПГ на " Демократична България " показаха угриженост от разполагането на обилни съветски военни сили по границите с Украйна и на територията на Кримския полуостров, както и от обсега и равнището на оповестената от българската прокуратура съветска шпионска мрежа в МО и парламент.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР