“Демократична България и “Продължаваме промяната предлагат създаването на временна парламентарна

...
“Демократична България и “Продължаваме промяната предлагат създаването на временна парламентарна
Коментари Харесай

ДБ и ПП предлагат временна парламентарна комисия за промените в Изборния кодекс

“Демократична България ” и “Продължаваме смяната ” оферират основаването на краткотрайна парламентарна комисия за промени в изборното законодателство, със период на работа от един месец.

Това разгласи съпредседателят на Демократична България Христо Иванов при  взаимно медийно изказване на групите на Демократична България и Политическа партия в парламентарните коридори. 

“Сериозен разговор може да се води при две условия. Първо, изтеглете си законопроекта, с цел да стартираме на чисто. И дружно и обществено в тази комисия да обсъдим препоръчаните промени. Можем ли да реформираме изборния развой за една нощ или на една седянка? Ако желаете в действителност да беседваме и да търсим решение, това е форматът. Ако желаете единствено параванче, търсете го другаде, не от нас ”, обърна се към поддръжниците на връщането на хартиената бюлетина Христо Иванов.

По думите му, с промените в кодекса се слага под риск честността на изборите. 

“Ние сега се опитваме да върнем процеса в някакви релси, с цел да може да се има минимално доверие в резултата, който ще се получи. Тези релси не са среднощни съвещания като Вермахта, който минава през равнища със зелки. Това не е развой, който може да роди качество и доверие ”, добави Иванов. А на въпрос, че при Мая Манолова също са правени среднощни промени в Изборния кодекс отговори, че това не значи да се повтарят непрестанно неприятните практики и правната комисия да работи “като нощен градски превоз – не е съществено ”.

Христо Иванов и съпредседателят на Политическа партия Кирил Петков обявиха, че Българска социалистическа партия, дружно с ГЕРБ и Движение за права и свободи, носят виновността за това Народното събрание, вместо с бюджета и действителните проблеми на хората, да отваря за разглеждане Изборния кодекс. “Искат да създадат замяна на вота, да върнат измамите ”, сподели Кирил Петков.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР