Демократична България и Продължаваме промяната може и да имаме отделни

...
Демократична България и Продължаваме промяната може и да имаме отделни
Коментари Харесай

Борис Бонев: Ще имаме отделни листи с ПП и ДБ

" Демократична България " и " Продължаваме промяната " може и да имаме обособени листи за общински съветници, съобщи общинският консултант от " Спаси София " Борис Бонев в предаването " Денят с Веселин Дремджиев ".

Бонев заяви, че " Спаси София " към този момент води диалог с другите две политически обединения за общо явяване на локалните избори тази есен, само че към момента диалогът е за политики, а не са съответни хора. Според Бонев по-важно е да се стигне до обща кандидатура за кмет на София, в сравнение с трите политически обединения да имат обща листа за общински съветници.

" Вярвам, че ние ще се обединим, с цел да имаме общ претендент за кмет. Решение за листите няма, може да са единни, може да са обособени. По-важното е да имаме общ претендент за кмет на София и общи претенденти за кметове на регионите, а по-късно ще приказваме за листите. Процесът е доста комплициран, упованията са доста високи и работата, която ни чака, е доста огромна ", съобщи Бонев.

Според Бонев, в случай че се стигне до обособени листи, по този начин всяка политическа групировка " ще може да резервира своята еднаквост, с цел да може хората да разчетат кои са тези, които ще бъдат по-големи биткаджии в борбите, които предстоят ".

" Кметът би трябвало да бъде избран въз основата на това кой е с максимален капацитет да бие ГЕРБ на първи тур на изборите и да извърши една извънредно амбициозна стратегия. Има справедливи критерии като социология и известност, има и субективни в границите на диалозите. Аз самият, както съм заявявал неведнъж, мога да поема тази отговорност ", сподели още Бонев. И акцентира: " Не бих позволил моята кандидатура да бъде спънка за обединяване, само че обединяването не може да бъде самоцел, то би трябвало да бъде основано на явен проект какво се случва в София. Когато това нещо се дефинира, тогава ще е ясно кои ще са хората, които могат да го изпълнят. "
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР