Демократична България е готова да поеме отговорността да направи всичко

...
Демократична България е готова да поеме отговорността да направи всичко
Коментари Харесай

Борисов: Третият мандат има реални шансове, ако отиде в ДБ

" Демократична България " е подготвена да поеме отговорността да направи всичко допустимо да бъде излъчено постоянно държавно управление с третия мандат. Това съобщи съпредседателят на партията Христо Иванов и акцентира, че в този кабинет не би трябвало да има политически водачи. Лидерът на ГЕРБ пък видя оптимизъм за постоянно държавно управление само, в случай че последният мандат отиде в Демократична България. От " Продължаваме промяната " също виждат в " Демократична България " собствен натурален сътрудник.

Христо Иванов разяснява през днешния ден, че е допустимо да сработи само кабинет, в който няма политически водачи. Правителство, което е готово да реши 5 значими национални задания - влизане в Шенген и еврозоната, правосъдна промяна, осъществяване на Плана за възобновяване и резистентност и рационализация на българската войска - уточни съпредседателят на " Демократична България " пред bTV.

По-късно Бойко Борисов отговори, че точно водачите на партиите са тези, които би трябвало да носят отговорност. В момента, съгласно ръководителя на ГЕРБ, у нас ставало противоположното - водачите се криели, а напред се изтласквали " техници ".

" Аз под механик разбирам някой да ти завинти лампата и да ти оправи пералнята. Не им изпитвам завист на тези техници, тъй като ще има да бягат, да бягат от едни кабинет в различен за всяко решение. Затова го показах него, тъй като знам, че с Христо Иванов мога да се договоря ", сподели Борисов.

В " Денят стартира " по Българска национална телевизия Радостин Василев от " Продължаваме промяната " съобщи, че в случай че се съблюдава политическата логичност, е невероятно нещата да се случат с третия мандат след събитията сред първия и втория. Според него Бойко Борисов правел интриги сред " Продължаваме Промяната " и " Демократична България " и се опитвал да вкара последните в " руслото на ГЕРБ ".

" Ако успее, това ще е краят на " Демократична България ", изрично ", сподели Василев.

Всяка заигравка с модела ГЕРБ отвън поддръжката за общонационални политики би нанесла съществени вреди върху поддръжката на " Продължаваме промяната ", разяснява още Василев.

Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР