“Демократична България е готова да поеме отговорност за излъчване на

...
“Демократична България е готова да поеме отговорност за излъчване на
Коментари Харесай

Христо Иванов: Готови сме за правителство с третия мандат, но не на всяка цена

“Демократична България ” е подготвена да поеме отговорност за лъчение на ръководство, само че не каквото и да е ръководство ", съобщи съпредседателят на Демократична България Христо Иванов.

" Ние самите ще можем да отговорим на въпроса дали в границите на третия мандат ще можем да подкрепим или да дадем някаква роля, откакто забележим дали има минимална настройка да се поеме отговорност и политики, които да движат страната напред. " - разяснява той в коридорите на Народното събрание, като добави, че мълчанието след декларацията на " Продължаваме промяната " за управническите цели на втория мандат и неналичието на спор е оставило неприятно усещане.

Лидерът на парламентарната група на “Демократична България ” прикани за нов кръг от съвещания при президента преди връчването на последния трети мандат, по време на които парламентарните групи да заявят дали имат настройки за осъществяване на промени и политики, които да движат страната напред. Той повтори, че главните цели на “Демократична България ” са решаването на проблемите със сигурността, правосъдна промяна и " икономическа политика, която основава условия за напредък, а не просто за харчене ".

Съпредседателят на " Демократична България " акцентира, че би трябвало да се видят поръчките на всички политически сили за третия мандат при президента и да се знае, че той е спешен, а не премия от лотарията, и който го получи, не би трябвало да го смята за собствен.

“Политическата мощ, на която ще бъде третият мандат, да бъде по нужда политическа сила-посредник. От тази позиция по нужда се постанова още повече нашата теза, че политически водачи не би трябвало да бъдат в състава на кабинета, с цел да може той да получи необятна поддръжка, отвън логиката на съдружната непосредственост. Същевременно би трябвало да е ясно кой носи отговорност за хората, които са излъчени. Тоест появяването отникъде на някакъв лист също не е алтернатива. ” - сподели Иванов. /БГНЕС


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР