Демократична България (ДБ), Има такъв народ и Продължаваме промяната подкрепят

...
Демократична България (ДБ), Има такъв народ и Продължаваме промяната подкрепят
Коментари Харесай

Преговорите в сектор "Екология": Обсъжда се идеята за вицепремиер по климатичните въпроси

" Демократична България " (ДБ), " ИТН " и " Продължаваме промяната " поддържат концепцията на Коалиция " За зелен рестарт " да има вицепремиер по климатичните промени в идващия постоянен кабинет. Това съобщи Борислав Сандов по време на консултациите в бранш " Екология ".

Екологията има директно отношение към здравето на хората, означи Сандов. Той напомни, че България е обект на наказателни процедури в областта на околната среда.

Управлението на водите е друга значима тематика, която сложиха от групировката. До края на годината да се направи обзор на положението на язовирите, с цел да не се позволен събития като тези в село Бисер или в кв. " Аспарухово " във Варна, уточни Грети Стефанова. Тя даде образец с язовирите " Камчия ", " Студена " и " Ястребино ".

Тома Биков показа концепцията за основаване на институцията " екологичен омбудсман ", избиран от Народното събрание. Демократична България ще продължи да работи и против противозаконното застрояване в предпазените територии, посочи още той.

От Има Такъв Народ също поддържат концепцията за вицепремиер по климатичните промени. Те чакат да има и съвет по климата, в който да вземат участие политици и специалисти. От Има Такъв Народ оферират приходите от продажби на квоти за излъчвания на парникови газове да остават в Предприятието за ръководство на дейностите по запазване на околна среда (ПУДООС) и да се употребяват напълно за ограничения за климата. Има Такъв Народ предложи и цялостна проверка на ръководството на оперативните стратегии в бранш " Екология ".

ВиК системата би трябвало да се усъвършенства, с цел да се спре загубата на водата. Това е различен от целите за Има Такъв Народ в бранш " Екология ". По отношение на ръководството на отпадъците от групировката стоят зад концепцията за рекултивация на към този момент съществуващи или несъответстващи със законодателството депа, а методиката за такса боклук би трябвало да е на правилото " замърсителят заплаща ".

От Политическа партия също виждат опция в бъдещото постоянно държавно управление да има вицепремиер по климатичните промени. И съгласно тях в бранша с водните запаси има проблеми. За ръководство на отпадъчните води и подсигуряване на чиста питейна вода за всички жители, упорстват от групировката. По отношение на нерегламентираното изгаряне на боклуци, те упорстват за усилване на контрола и налагане по-строги наказания за нарушителите. Електрифицирането на превоза, зелена подвижност, стимулиране на споделеното пътешестване също са част от целите за Политическа партия.

предлага проверка на Закона за ръководство на отпадъците, с която да се вкарат тласъци за разделно събиране и за преработване. Сред концепциите на социалистите за бранша са още основаване на екоиндустриални паркове и замяна на автопарка на държавните институции за екосъобразност. също показаха и предложение за независимо министерство за климата. Така съгласно тях ще се координира работата на всички министерства, които имат отношение към политиката за справяне с климатичните промени.

предлага и преразглеждане на активността на ВиК холдинга и държавното дружество " Управление и стопанисване на язовири ".
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР