"Демократична България" би участвала в кабинет на "Има такъв народ",

...
"Демократична България" би участвала в кабинет на "Има такъв народ",
Коментари Харесай

Атанас Атанасов от ДБ готов да управлява с подкрепата на ДПС и БСП

"Демократична България " би взела участие в кабинет на "Има подобен народ ", стана ясно от думите на съпредседателя на дясното обединяване Атанас Атанасов в утринния блок на bTV.

"Бих споделил, че в този момент Слави Трифонов и неговата групировка са на ход. Имаме подготвеност, в случай че бъдем поканени за договаряния, да обсъдим болшинство и държавно управление, което да в профил Борисовата страна от власт ", съобщи той.

Според него кабинет с мандата на ГЕРБ е изключен, защото ГЕРБ е в политическа изолираност поради корупционното ръководство.

Той позволи и друго: предстоящ кабинет с необятна парламентарна поддръжка, включително с гласовете на Българска социалистическа партия и Движение за права и свободи. Но посочи, че десните изрично не биха подкрепили държавно управление с мандат на ГЕРБ, Движение за права и свободи или Българска социалистическа партия.

"Това кой ще гласоподава за него (правителството - б.р.) е независимост на всеки един в Народното събрание, съобщи Атанасов. - Не можем да изгоним Българска социалистическа партия от залата, в случай че поддържат държавно управление, в което ние участваме, това е тяхно право. "

По думите му през днешния ден в България казусът не е ляво-дясно, а статукво-борба с корупцията. Убеждението на всички нови парламентарни сили, без ГЕРБ и Движение за права и свободи, било, че би трябвало да се сътвори болшинство и държавно управление, което да ликвидира корумпираната страна.

"Едно е някой да даде поддръжка, натискайки зеления бутон, друго е да има свои министри и да диктува политики ", добави той и не изключи опцията "да изберем едно държавно управление с 240 гласа като нищо ".

Попитан би ли приел парламентарна поддръжка от Движение за права и свободи, Атанасов отговори:

"След Българска социалистическа партия отидохте на Движение за права и свободи. А да ги изгониме от залата, когато гласоподават? "

Той заключи, че Демократична България биха взели участие в държавно управление с ясна антикорупционна стратегия и с министри, които работят за тази стратегия. А кой ще гласоподава в зала, било друга тематика.

Атанасов разяснява още, че сега се борят две трендове и не се знае коя ще победи. Едната е да се сформира болшинство анти-ГЕРБ, а втората - служебно държавно управление на президента Радев и бързи предварителни избори. Ако бъде образувано болшинство при избора на ръководител на Народното събрание и стартират договаряния за държавно управление, това евентуално би дало шансове на първия вид.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР