Демократическата партия в САЩ ще проведе първичните избори в 14

...
Демократическата партия в САЩ ще проведе първичните избори в 14
Коментари Харесай

Супер вторник: Демократите в САЩ гласуват на първичните избори в 14 щата

Демократическата партия в Съединени американски щати ще организира първичните избори в 14 щата в т.нар „ Супер вторник “.

Освен това ще обзет и американските острови Самоа и гласоподавателите демократи в чужбина.

Сред щатите, които ще гласоподават през днешния ден кой да бъде претендентът на партията на президентските избори, са Калифорния и Тексас, чиито гласове ще имат решаващо значение в конкуренцията за установяване на кандидата.
Демократът Пийт Бутиджидж се отдръпва от конкуренцията за президент на Съединени американски щати Решението му бе обявено след тежкото проваляне в Южна Каролина
Щатите, които ще гласоподават, отразяват общественото и икономическо многообразие на Съединените щати. Затова за всеки от кандидатите за кандидат-президент ще стане ясно дали може да завоюва задоволително необятен набор от гласоподаватели, с цел да се съревновава за Белия дом, съобщи Българска телеграфна агенция.

Резултатите от Супер вторника може да се забавят поради огромния брой щати, които ще гласоподават, и поради другите способи на гласоподаване, като да вземем за пример по пощата.

Това, което трансформира вота в в действителност основен миг от конкуренцията, е фактът, че на него ще бъдат избрани над една трета от делегатите, които след това ще гласоподават за кандидат-президент на партийния конгрес на Демократите през юли.
Като малко дете: От Белия дом крият зеленчуци в храната на Тръмп, с цел да ги яде Достъпът до сладолед също е строго стеснен
За да стане кандидат-президент, всеки от кандидатите би трябвало да получи на конгреса поддръжката на безспорното болшинство от делегатите (1991), чийто състав се дефинира съразмерно на резултатите от всеки от първичните избори. Резултатът ще дефинира кои ще бъдат 1357 от делегатите.

Социологическите изследвания сочат, че Бърни Сандърс ще завоюва в двата щата, които излъчват най-вече делегати: Калифорния (415) и Тексас (228).

Всеки от участниците в конкуренцията би трябвало да завоюва повече от 15 % от гласовете, с цел да получи делегати. Това е евентуална заплаха за умерените претенденти, всеки от които ще получи единствено част от умерения избор.
Бърни Сандърс печели първичните избори за кандидат-президент на демократите в щата Невада Тръмп изрази зложелателство в обществените медии, продължавайки опитите си да всее разкол сред Сандърс и противниците му
След като към този момент похарчи над половин милиард $ от персоналното си благосъстояние, с цел да финансира акцията си, някогашният кмет на Ню Йорк Майк Блумбърг ще взе участие за първи път в първоначални избори.

Слабото му показване на дебатите сред участниците в конкуренцията понижи известността му, само че социологическите изследвания сочат, че той продължава да е на трето място след Бърни Сандърс и Джо Байдън.

Конгресът на демократите, на който ще бъде публично определен претендентът им за Белия дом, е плануван за 13 -16 юли в Милуоки, щата Уисконсин. Има опасения, че на конгреса никой от кандидатите няма да събере нужното безусловно болшинство.
Американското разузнаване: Русия има намерение се намеси в предизборната акция в Съединени американски щати Москва ще се намеси в избора на кандидат-президент на демократите
Големият любимец Бърни Сандърс занапред пази концепцията, че за победител би трябвало да бъде разгласен претендентът, получил най-вече делегати. Останалите кандидати обаче не са съгласни.

Ако никой от кандидатите не събере нужното болшинство при първото гласоподаване на конгреса, ще има втори тур, при който делегатите ще могат да гласоподават за всеки от кандидатите. Освен това право на глас ще получат и близо 770-те „ суперделегати “ - видни представители на Демократическата партия.

Заради статута си на някогашен вицепрезидент „ суперделегат “ е и Джо Байдън.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР