Демократи поискаха оставката на главния прокурор и министър на правосъдието

...
Демократи поискаха оставката на главния прокурор и министър на правосъдието
Коментари Харесай

Демократи поискаха оставката на главния прокурор на САЩ

Демократи желаеха оставката на основния прокурор и министър на правораздаването на Съединени американски щати Уилям Бар , оповестяват международни организации.

Сенаторът от Кънектикът Ричард Блументал прикани Бар да подаде оставка след вчерашното чуване пред Комисията по правни въпроси към Сената. Вчера Бар беше разпитан за отчета на Робърт Мълър по отношение на следствието на администрацията на президента Доналд Тръмп и Русия.
 Бар отхвърли да се яви на чуването в Конгреса по Рашагейт
Бар отхвърли да се яви на чуването в Конгреса по Рашагейт

Срещу него може да стартира процедура за неуважение…

Блументал разяснява пред Си Ен Ен, че доверието към основния прокурор е изгубено, откакто по време на чуването се е държал като " персонален юрист " на президента Доналд Тръмп, а не като " юрист на народа ".

Според него най-силният мотив за оставка не е от самия него или други членове на Конгреса, а от самия Робърт Мълър. Той има поради писмо на Мълър до Бар, в което показва неодобрение от метода, по който е показан отчетът.

" Той работи като персонален юрист на президента, а не като юрист на народа ", счита Блументал.

По време на чуването Бар съобщи, че президентът " изцяло е сътрудничил " на следствието на Мълър. Той предизвести, че Москва продължава да се намесва в американската изборна система.

Сенатор Камала Харис също прикани за оставката на Бар.

Този човек не взема на съществено работата си или той не цени значимостта на поста. Това е работа, която идва с невероятна власт и би трябвало да се прави с най-високо равнище на честност, сподели Харис.

Според нея основният прокурор е привързан, отхвърля да показа истината пред Конгреса и не може да извършва отговорностите си на основен прокурор на Съединени американски щати.

Председателят на Камарата на представителите Нанси Пелоси съобщи на конференция, че " Бар излъга Конгреса . Ако някой различен направи това, ще се схване като закононарушение. Никой не е над закона. Нито президентът на Съединени американски щати, нито основният прокурор ".

Днес основният прокурор не се яви пред Конгреса, с цел да бъде изслушан в Комисията по правни въпроси към Камарата на представителите.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР