Демиан Букай е психиатър и психотерапевт. На българския пазар е

...
Демиан Букай е психиатър и психотерапевт. На българския пазар е
Коментари Харесай

"Наръчник за двойки" от Демиан Букай

Демиан Букай е психиатър и психотерапевт. На българския пазар е прочут с книгите си „ Погледни още веднъж “ и „ Родители и деца “, на която е съавтор с Хорхе Букай. Ключова роля в развиването на този общ план изиграва гостуването на двамата в България през 2014 година по покана на ИК „ Хермес “. Поводът е взаимната премиерата на „ Погледни още веднъж “ и „ 20 стъпки напред “, която се трансформира в литературното събитие на лятото.

Това е първото посещение на Демиан Букай у нас и четвърто за Хорхе Букай. За първи път в историята на българското книгоиздаване задграничен публицист посещава България четири пъти, като три от гостуванията му са в поредни години. Поради този факт самият Демиан споделя, че с неспокойствие е очаквал да посети страната, която толкоз е очаровала татко му.

По време на общото си турне двамата писатели се срещат със стотици фенове в София, Пловдив и Велико Търново. В София кметът Йорданка Фъндъкова ги посреща в кабинета си в Общината, където към този момент няколко пъти са се срещали с Хорхе Букай. По-късно татко и наследник посещават опера, където гледат спектакъла „ Крал за един ден “ на Джузепе Верди, а в антракта са приканени да дават подписи на почитателите си в залата.
Във Велико Търново Демиан Букай се допира до българските обичаи, като се включва в малко хоро с татко си, преди началото на лекцията им.



В края на гостуването си Демиан декларира, че към този момент е схванал за какво татко му е толкоз влюбен в страната ни, както и че неговото сърце също е било покорено. Скоро по-късно на български език излиза общата им книга „ Родители и деца “, а двамата си дават обещание да се върнат в България.

Може би новата книга от Демиан Букай - „ Наръчник за двойки “ ще ни даде превъзходен мотив за това. При написването й той разчита на дългогодишния си опит като терапевт съветник на възрастни, двойки и фамилии.
Демиан Букай е експерт по гещалттерапия, само че е минал образование и в други лечебни практики. Освен това се занимава с онлайн съвещания, помагайки по този метод на пациентите си от разнообразни страни. Води семинари в цяла Латинска Америка. Сътрудничи на испанското списание „ Менте сана “. В своята работа подчертава върху киното и литературата като лечебно средство.

Научете повече за „ Наръчник за двойки “

Наръчник? За какво ни е справочник? Обичаме се, събираме се и готово...
Не напълно! Както се споделя, единствено обич не стига. И да си мислим, че тя ще ни измъкне от всичките ни усложнения, значи сами да предизвикаме злополука.

Според Демиан Букай сформирането на двойка е единствено първата стъпка от дълго пътешестване. Когато двама души споделят обич, пристрастеност и имат обща цел в живота, им следва да поработят крепко върху преоценката на целите си. Както като човеци, по този начин и като двойка.
На базата на професионалния си опит и на преподавателската си активност, както и благодарение на актуалната литература, кино и музика, Букай минава през сложните тематики, които засягат всяка връзка – от изневярата и ревността до организирането на времето дружно и оправянето с спорове. Не пропуща и страшния въпрос „ Ние какви сме: гаджета, любовници или нещо друго? “. В последна сметка създателят ще ни накара да преосмислим познатите модели на създаване на връзка и да определим още веднъж задачите си, с цел да се насладим напълно на хармонията и благосъстоянието на всекидневието.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР