Демерджиев показа снимки на ранени гранични полицаи. Снимка: БТАНе е

...
Демерджиев показа снимки на ранени гранични полицаи. Снимка: БТАНе е
Коментари Харесай

Вътрешният министър: Наши граничари не са стреляли по мигранти

Демерджиев сподели фотоси на ранени гранични служители на реда. Снимка: Българска телеграфна агенция
Не е правилно, че български граничари са стреляли по бежанци. Това съобщи пред публицисти в коридорите на Народното събрание служебният вътрешен министър Иван Демерджиев. Коментарът му бе във връзка на изказвания в интернационалните медии, че управляващите у нас са употребявали огнестрелни оръжия против мигранти по границата с Турция.

Такава експанзия, която води до осакатяване на чиновници, до разрушение на местата, където те би трябвало да извършват отговорностите си, ще бъде посрещната с нужните ответни ограничения, акцентира Демерджиев. По-рано в позиция до Българска телеграфна агенция от Министерство на вътрешните работи обявиха, че няма данни да е стреляно по сирийски бежанци на границата.

„ Ако до през вчерашния ден ни убеждаваха, че нашата граница може да бъде премината против 50 евро, в този момент пък ни убеждават тъкмо противоположното – че девет пъти възпираме някого да премине и от време на време използваме мощ. Понякога можем и да използваме, само че не и в този случай “, разяснява министърът. По думите му става въпрос за случай от началото на октомври.

„ Искам да обърна внимание, че нашите гранични служители на реда, в това число и в този случай, са подложени на изключителна експанзия “, сподели още Демерджиев. Той сподели пред публицисти фотоси на ранен чиновник и помещение с изпочупено стъкла. И увери, че на граничните служители на реда са дадени нужните указания за деяние. Той сподели, че в конфликтна обстановка, при която е заплашен животът им, чиновниците няма по какъв начин да стоят безучастно.
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР