Делят ни само две седмици от началото на Уимбълдън, а

...
Делят ни само две седмици от началото на Уимбълдън, а
Коментари Харесай

Започва силният тенис турнир в Хале, 7 играчи от топ 20 ще мерят сили в германския град

Делят ни единствено две седмици от началото на Уимбълдън, а от през днешния ден започват двете най-големи подготвителни съревнования през сезона на трева. Турнирът в Хале дълго време стоеше в сянката на протичащото се в Куинс, само че през последните години уредниците притеглят от ден на ден от най-големите имена в спорта и немският град като че ли към този момент може да се похвали с по-реноминирания лист от участници.

Тази година не прави изключение, защото ще забележим в деяние цели седем представители на топ 20, а дано в този момент ви срещнем с цялостния чоп на ATP 500 надпреварата. Водач на схемата е международният номер две Даниил Медведев, като той ще има тежко тестване още на старта, тъй като го чака дуел с Давид Гофен, който непрекъснато усъвършенства формата си през последните месеци. Впоследствие руснакът ще премери сили с един всред локалния представител Ян-Ленард Щруф и Иля Ивашка, до момента в който Роберто Баутиста Агут се явява първия подложен на неговия път.

В същата половина място откриха още цели трима от най-хубавите съветски състезатели. Най-високоранкиран всред тях е Андрей Рубльов, чиийто откриващ конкурент ще бъде Николоз Басилашвили, а в четвъртфиналите бихме могли да станем очевидци на дерби сред сънародници, в случай че Рубльов и Хачанов доближат до този стадий, само че олимпийският сребърен медалист първо би трябвало да преодолее съпротивата на Аслан Карацев. Долната част на схемата е не по-малко завладяваща, тъй като там може да намерим съществено количество тревни експерти.
 Григор Димитров стартира през днешния ден присъединяване си в Куинс против третия подложен
Григор Димитров стартира през днешния ден присъединяване си в Куинс против третия подложен

Сезонът на клей към този момент завърши и през актуалната седмица се организират първите шампионати на тревна настилка

Един от тях е миналогодишният полуфиналист на Уимбълдън - Хуберт Хуркач. Полякът открива шампионата с мач сещу квалификант, единствено че още във втори кръг има възможност да се срещне с миналогодишния първенец Уго Юмбер, чиято форма е изключителна неуверена през целия сезон. Евентуален триумф над французина би донесъл опция на петия подложен да премери сили с положителния си другар Феликс Оже-Алиасим, който също се слави с чудесните си резултати на тази настилка. Тук е още и международният номер пет Стефанос Циципас, за който тревата надалеч не е желано покритие. Гъркът два пъти поред отпада в откриващия кръг на Уимбълдън, а в Хале също се обрисува действителна опция да го забележим измежду първите отпаднали, имайки поради евентуалния му конфликт с Ник Кирьос във втория стадий на конкуренцията. Въпросната четвъртина пък се добавя от надарените младоци Себастиан Корда и Холгер Руне.

Турнирът стартира през днешния ден в 13.00 часа и ще бъде предаван директно в ефира на MAX Sport 3!
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР