Делян Пеевски за мен е феномен в българската политика през

...
Делян Пеевски за мен е феномен в българската политика през
Коментари Харесай

Ахмед Доган похвали Пеевски: Той е феномен в българската политика

Делян Пеевски за мен е феномен в българската политика през последните 5-6 месеца. С неговата хиперактивност, комбинативност и медиаторски умения той съумя да върне центъра на властта в българския парламент. И от най-обругавания се трансформира в важен сътрудник за всички парламентарни групи. Това декларира почетният ръководител на Движение за права и свободи Ахмед Доган в словото си към членовете на

Централния съвет, публикуван от пресцентъра на партията. В словото си Доган показва, че " изненадващата оставка на господин Мустафа Карадайъ очевидно си има предистория и развиване. В случая единствено желая да отбележа, че той има неоспорими заслуги за одобряването на Движение за права и свободи. В него е вложена 30-годишна инвестиция, която, уповавам се, да му помогне и в идната страница на неговия живот ".

В началото на своето слово Доган отбелязва, че не е допускал през последните 11 години, че ще му се наложи да се върне в оперативната политика. " Това за мен е екзистенциална тежест, която в избран смисъл обърква персоналното ми съществуване ", споделя Доган.

" Връщам се не по своя воля, а по политическа нужда. Неуместно е този факт да се свързва с геополитическите конфигурации на Балканите, Кавказ и Близкия изток. Не се схващам и като самодостатъчен политически индивид и визионер, който може да предначертае пътя ни към Шенген и постигането на междинните европейски стандарти на живот ", показва почетният ръководител, представен от Българска телеграфна агенция.

" Единствената ми мотивация да бъда измежду вас е настоящото положение и бъдещото развиване на партия " Движение за права и свободи ". Движение за права и свободи е моя орис, за прощален път се увещавам, че човек не може да се освободи от повика за помощ на своите творения ", декларира Доган

Като всяка друга партия, Движение за права и свободи е артикул на исторически условия, свързани със запазването и отбраната на човешката еднаквост. В това отношение Движение за права и свободи постоянно би трябвало да се обновява и да отстоява във времето. Всички проблеми на Балканите, в това число Република Северна Македония и Косово имат етнически генезис. Войните в Украйна и Близкия изток също имат подобен произход. Още от митологичното време на Вавилонската кула светът се прекроява и конструира съгласно преобладаващи идентичности. Това, което можа да добави цивилизацията през 20-ти век е зачитането на правата и свободите на индивида и малцинствата, като съществени полезности на нашия свят. Движение за права и свободи е индивид и притежател на това ценностно достижение, отбелязва Доган.

Смяната на поколенията в политиката постоянно би трябвало да премисля този проблем. Защото казусът за идентичността е обвързван със свободата и достолепието на индивида и е положен в темела на модерния демократичен свят, декларира той.

България към момента няма явен проспект за своето развиване, показва Ахмед Доган и прибавя, че идното ни включване в Шенген е изместило всички значими проблеми, свързани с днешното положение на страната и на гражданското общество. Той дава образец със загърбването на демографската рецесия в страната. За всеки би трябвало да е ясно, че това е извънредно значим въпрос за страната и обществото, тъй като е обвързвано с физическото възпроизводство на нацията. Неглижирането на този проблем може да има съдбовни последствия за идващите генерации. Позволявам си да моля към всички парламентарни групи за незабавно намиране на решение на този фундаментален въпрос в границите на идния бюджет на страната, показва Ахмед Доган.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР