Делян Пеевски, санкциониран за значима корупция, отново е в парламента,

...
Делян Пеевски, санкциониран за значима корупция, отново е в парламента,
Коментари Харесай

Санкционираният от САЩ за корупция Пеевски отново дефилира в парламента

Делян Пеевски, глобен за " значима корупция ", още веднъж е в Народното събрание, завръщайки се в политиката след към едногодишна пауза.

Появата му в първия ден на 47-то Народно заседание предстоящо провокира медиен интерес, защото в предходните си мандати той рядко се появяваше в пленарната зала, а още по-рядко говореше пред публицисти.

Сега той още веднъж не отговори всъщност на нито един въпрос, повтаряйки мантрата си от предизборната акция - " не ми задавайте въпроси на Прокопиев " (Иво Прокопиев – основателят на Икономедия – бел. ред).

Тезата на Пеевски е, че той е станал цел на глобите точно поради Прокопиев, който по неизвестен метод дърпа конците на американското държавно управление.

Пеевски няколко пъти беше запитан дали се тормози, че заради наложените му наказания и запорирани банкови сметки може да не получава депутатската си заплата. " Попитайте господин Прокопиев. Явно четете какво питат неговите медии и питате същото. Не се превръщайте в медии на господин Прокопиев. Няма да давам отговор на негови медии. Ако желаете да ви давам отговор, не ми задавайте въпросите на Прокопиев ", сподели Пеевски.

" Успокойте се, има време " – отговори той в отговор на въпроси дали счита да идва постоянно на работа в Народното събрание и какви законопроекти счита да внесе.

" От нищо не се тормозя, поздрави на господин Прокопиев ", сподели още депутатът от Движение за права и свободи.

На последните избори Пеевски още веднъж беше в листите на Движение за права и свободи, откакто през април и юли остана отвън тях.

Решавайки да се завърне в политиката на инат на глобите за корупция, по време на акцията той се зарече да е " всеки ден в Народното събрание и каквото имам да разгадавам, ще го разгадавам всеки ден ". Това изявление той направи в – онлайн рубирка на Симон Милков, който преди време протестираше в поддръжка на Иван Гешев, откакто бе определен за основен прокурор.

През последните години, в които Пеевски беше народен представител, появите му в Народното събрание бяха по-скоро изключение. През 2019 година няколко пъти се появи за малко в постройката на Народното събрание. Тогава първо разгласи, че още веднъж се отхвърля от мястото си на евродепутат, тъй като е " необходим на България ". Ден по-късно още веднъж се появи в Народното събрание, този път с цел да предложи безвъзмездни детски градини и понижаване на Данък добавена стойност на медикаментите, хляба и книгите.

Няколко дни по-късно беше в Народното събрание, с цел да стартира концепцията си партиите да се финансират " по американски модел " – т.е. от бизнеса. Предложението беше направено по време на разискването за понижаване на партийните дотации от 11 на 1 лев на глас. И бързо бе прегърнато от ГЕРБ. Сега партиите хем получават по 8 лв. на действеителн глас, хем имат право да се финансират от бизнеса.

Иначе и през 2017 година Пеевски се появи в първия работен ден на тогавашното 44-то Народно заседание.

Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР