Делян Пеевски от ДПС беше избран за член на Комисията

...
Делян Пеевски от ДПС беше избран за член на Комисията
Коментари Харесай

Делян Пеевски беше избран за член на Комисията по конституционни въпроси в Народното събрание

Делян Пеевски от Движение за права и свободи беше определен за член на Комисията по конституционни въпроси в Народното събрание, съобщи Българска телеграфна агенция.

Решението поддържаха при прегласуването 109 депутати, 67 бяха „ срещу “ и осем се въздържаха .

„ За “ гласоподаваха от ГЕРБ-СДС, Движение за права и свободи и „ ИТН “. От „ Продължаваме промяната-Демократична България “ (ПП-ДБ) бяха „ срещу “ и „ въздържал се “. Присъстващите народни представители от " Българска социалистическа партия за България " и един от ГЕРБ-СДС също гласоподаваха „ срещу “. От „ Възраждане “ не участваха в гласуването. 

От състава на Комисията по правни въпроси беше освободен Гюнер Ахмед от Движение за права и свободи и сътрудника му Делян Пеевски зае неговото място.

Този избор нямаше да мине, в случай че „ Възраждане “ гласоподаваха „ срещу “, разяснява Искрен Митев от ПП-ДБ. И прикани - " не ги съдете по думите, а по дейностите ". 

След това думата беше дадена на сътрудника му Явор Божанков ,

който излезе на трибуната на Народното събрание. В този миг депутати от „ Възраждане “ се насочиха към трибуната и се пробваха да попречват Божанков да изясни друг избор. Заради напрежение в залата ръководителят на Народното събрание Росен Желязков прекъсна съвещанието за 20 минути. 

Миналата седмица породи напрежение в пленарната зала след декларация, прочетена от Явор Божанков ,

в отговор на друга декларация от " Възраждане ". Тогава водачът на " Възраждане " Костадин Костадинов разгласи, че сега, в който Явор Божанков или Манол Пейков станат и излязат да приказват от трибуната, " оттук нататък ще ги смъкват незабавно “. 
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР