Делян Пеевски оглави парламентарната група на ДПС. Това е видно

...
Делян Пеевски оглави парламентарната група на ДПС. Това е видно
Коментари Харесай

Пеевски е новият председател на ДПС

Делян Пеевски оглави парламентарната група на Движение за права и свободи. Това е видно от уеб страницата на Народното събрание, оповестяват от NOVA.

Депутатът стана съпредседател на групата на придвижването на 16 октомври. Преди това ръководител на групата бе партийният водач Мустафа Карадайъ, а Пеевски бе елементарен член.

Традицията е отпред на ПГ да са и партийните водачи, по тази причина и досега на поста са били единствено трима души – Ахмед Доган, Лютви Местан и Карадайъ

Вчера Карадайъ подаде оставка като водач на Движение за права и свободи. Вакантният пост краткотрайно ще заеме Доган до провеждането на Националната конференция на партията при започване на 2024 година, когато ще се избере правоприемник на поста.

Днес депутатите на придвижването не се явиха в Народното събрание и съвещанието пропадна поради липса на кворум. Нямаше ги и хората на Бойко Борисов, а ПП-ДБ отхвърлиха да се записват.

Решението за оставката на Мустафа Карадайъ е персонално

“Решението за оставката на Мустафа Карадайъ е персонално. Той е взел самичък решението си да подаде оставка. Това е негово персонално решение ”, сподели през вчерашния ден Делян Пеевски. “Разговаряхме, не сме дискутирали тези тематики. Това беше сега решението и започваме нашия естествен цикъл – на 17-и ще имаме централен съвет, където ще насрочим нашата конференция. ”

Ахмет Доган поема ръководството на Движение за права и свободи

Мустафа Карадайъ подаде оставка като ръководител на Движение за права и свободи. Почетният ръководител доктор Ахмед Доган поема оперативното управление на партията до провеждането на Национална конференция. Това се случи на съвещание на Централното оперативно бюро, извършено през днешния ден, оповестиха от пресцентъра на Движение за права и свободи.

През последните месеци Пеевски е индивидът, който показва позицията на партията по основни тематики. Съпредседателският пост му дава опция и легитимация да взе участие в председателските срещи в Народното събрание, които дефинират дневния ред на Народното събрание.

На Седмия конгрес на Движение за права и свободи през 2009 година Мустафа Карадайъ е определен за член на ЦС на Движение за права и свободи. След това е определен за секретар на ЦОБ на Движение за права и свободи от Централния съвет по предложение на ръководителя на партията доктор Ахмед Доган. Като секретар на ЦОБ на Движение за права и свободи Карадайъ работи два мандата, до 2016 година

На 24 декември 2015 година Мустафа Карадайъ е определен за съпредседател на Движение за права и свободи, а четири месеца по-късно – на 24 април 2016 година Деветата Национална конференция на Движение за права и свободи го избира за ръководител на Движение за права и свободи. На извършената на 12 декември 2020г. Десета Национална конференция на Движение за права и свободи е избран отново за ръководител.

Председателят на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ е ръководител на ПГ на Движение за права и свободи в 43 и 44 Народно събрание. Като депутат е избиран в 42, 43 и 44 Народно събрание..

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР